Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Koning was copiloot in cityhopper KLM en door dit trucje bleef hij anoniem

Koning was copiloot in cityhopper KLM en door dit trucje bleef hij anoniem

Wel eens een stedentrip gemaakt met de KLM-cityhopper? Dan had je zomaar onze koning tegen het lijf kunnen lopen.

| Malu Pesulima

Hij was de afgelopen 21 jaar ‘gastvlieger’ en twee keer per maand zat hij met de piloot in de cockpit.

Lees ook
Zo ging het jaloersmakende diner met de koning eraan toe

Onherkenbaar
Dat je ‘m waarschijnlijk straal voorbij bent gelopen is niet zo gek, want met zijn uniform en petje op was hij zo goed als onherkenbaar. Omroepen in het vliegtuig deed hij ook ‘anoniem’: hij hoefde zijn naam niet te gebruiken en heette de passagiers ‘namens de kapitein en bemanning’ welkom. Slim trucje.

‘Verantwoordelijkheid’
In een interview met De Telegraaf vertelt de koning dat vliegen een hobby is met een grote verantwoordelijkheid: “Je hebt een vliegtuig, passagiers en bemanning en daar draag je zorg voor. Je kan je problemen van de grond niet meenemen naar boven.” Als gevraagd wordt wat hem de afgelopen 21 jaar als herinnering is bijgebleven, antwoordt hij: “Ik kwam eens op Berlijn aan, toen zou er een popster aan boord zitten. Dat gerucht ging althans. De hele gate stond vol met springende jongeren.”

Omscholen
Volgens KLM-gezagvoerder Maarten Putman, een van de collega’s met wie de koning regelmatig vloog, is Willem-Alexander een uitstekende co-piloot: “Voor de relatief weinig vlieguren die de koning maakt, is hij altijd heel scherp”, zegt hij in De Telegraaf. Ondanks zijn cityhopper-kwaliteiten zat Willem-Alexander gisteren voor het laatst achter de stuurknuppel: hij laat zich omscholen tot Boeing 737-piloot.

NIEUWS | KONINGSNIEUWS | REIZEN

Bron: De Telegraaf | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser