reizen

Knusheid ten top: 8 x kerstmarkten door heel Europa

Knusheid ten top: 8 x kerstmarkten door heel Europa

Warme chocolademelk, verlichte schaatsbanen en honderden kerstkraampjes: kerstmarkt. Als je nog niet in de kerstsfeer was, dan ben je dat nu wel. 

| Isabel Ockers

Door heel Europa heb je leuke kerstmarkten. Wij zetten de sfeervolste voor je op een rij.

Lees ook
Zie je wel: vroeg je kerstversiering ophangen zou je gelukkiger maken

Geluk
Dat we gelukkiger worden door vroeg in de kerstsferen te raken, wisten we al. Dat lijkt ons reden genoeg om een leuke kerstmarkt te bezoeken. Na dit lijstje kunnen wij niet meer wachten om één (of misschien wel meerdere) van deze gezellige markten te bezoeken.

1. Kerststad Praag
Wat? Je kan in kerststad Praag naar minstens vijf verschillende kerstmarkten, die allemaal op loopafstand van elkaar liggen. Vooral op het Plein van de Oude Stad (Staroměstské náměstí) en het Wenceslasplein is het ontzettend gezellig. Alles is prachtig verlicht en versierd.
Wanneer? Je kunt de verschillende kerstmarkten van 20 november tot en met 6 januari bezoeken. Ze zijn geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.

When trdelník meets a glass of hot red wine every night... oh i left my heart in this city💕

A post shared by Nikita Willy (@nikitawillyofficial94) on

2. Amsterdamse Winterparade
Wat? Hét nieuwe kerstevenement van Nederland: de RAI wordt omgedoopt tot Winterpark Amsterdam. Buiten standaard winteractiviteiten als schaatsen, warme chocolademelk drinken en kerstfilms kijken kan je hier ook een bezoek brengen aan de sauna, dansen in het Bierdorp en heerlijk eten in een van de pop-uprestaurants.
Wanneer? De parade vindt plaats van 21 december 2017 tot en met 1 januari. De openingstijden zijn te vinden op de site.

3. Curling bij Hotel Floor17
Wat? Op het dakterras van het Amsterdamse hotel Floor17 vindt de hoogste kerstmarkt van Nederland plaats. Naast de dertig kramen hebben ze ook twee curlingbanen. Hier kan je voor zestig euro een uur lang de Olympische sport uitproberen.
Wanneer? Op 16 december kan je de kerstmarkt van 14.00 uur tot 20.00 uur bezoeken. Op 17 december ben je van 12.00 uur tot 18.00 uur welkom.

4. Kerstmarkt Maastricht
Wat? Het Vrijthof staat in het teken van ‘magisch Maastricht’. Je kan schaatsen op een baan van duizend vierkante meter, er is een een reuzenrad, een reuzeglijbaan en je kan alvast kerstinkopen doen in de kerstchalets.
Wanneer? De kerstmarkt in Maastricht is van 1 december tot en met 1 januari te bezoeken. Openingstijden zijn te vinden op de website. 

Kerst in Maastricht #Maastricht #citytrip #kerstmarkt #kerstmarktmaastricht

A post shared by Bécassine in Maastricht (@becassines) on

5. Kerstmarkt Brussel
Wat? De grootste kerstmarkt van België is te vinden in de hoofdstad. Je kan een wandelroute van 2,5 kilometer volgen door het historisch centrum, om zo alle 240 kerstkraampjes te bezoeken. Ook mag de enorme verlichte kerstboom op de markt niet ontbreken.
Wanneer? De Brusselse kerstmarkt is van 24 november tot en met 31 december geopend. Op maandag tot en met vrijdag is de markt open van 12.00 uur tot 22.00 uur. In het weekend is de markt al een uurtje eerder open, vanaf 11.00 uur.

6. Winter Wonderland in Londen
Wat?  Eigenlijk is heel Londen in kerstsferen, maar ‘Winter Wonderland’ in Hyde Park behoort wel tot de top als het gaat om kerstmarkten. Zes weken lang staat het daar in het teken van winteractiviteiten. Zo is er een kerstcircus, een ijsbaan en een kermis. Ook kan je een drankje doen in een van de après-skihutten en biertenten.
Wanneer? Hyde Park is van 18 november tot en met 1 januari open. De openingstijden: 10.00 uur tot 22.00 uur.

7. Brugge
Wat? Het middeleeuwse Brugge is tijdens de feestdagen nog sfeervoller dan normaal. Op de Grote Markt is er een grote verlichte ijspiste met daaromheen chalets met kerstartikelen, kunst en natuurlijk hapjes en drankjes. Ook op het Simon Stevinplein, in de drukste winkelstraat van de stad, is er een gezellige kerstmarkt te vinden.
Wanneer? De kerstmarkt is er van 24 november tot en met 2 januari en is geopend van 10.30 uur tot 22.00 uur. Op vrijdag en zaterdag blijft de kerstmarkt een uurtje langer geopend.

8. Lille
Wat? De bruisende stad Lille is een perfect kerstdecor. Op de Place de Rihour staan 83 chalets tijdens de kerstmarkt. Een echte blikvanger op de kerstmarkt is het verlichte reuzenrad op de Grote Markt. Op 50 meter hoogte heb je uitzicht over de verlichte stad.
Wanneer? De kerstmarkt in Lille is te bezoeken van 17 november tot en met 27 december en is elke dag geopend van 11.00 uur tot 20.00 uur.

Lille’s Christmas Market 🎄#lille #lillechristmasmarket #1stfamilyholiday #christmaslights

A post shared by Nala.pike (@nar_naa) on

Praag, Brussel, Brugge of Londen bezoeken voor een fijne kerstmarkt? TUI heeft allerlei leuke stedentrip-aanbiedingen, onder andere in deze vier knusse steden. 

Volg LINDA.reizen nu ook via Facebook voor een vrolijke dosis reisberichten op je tijdlijn. 

SNACKS | FEESTDAGEN | BUITENLAND | KERSTMIS | REIZEN

Bron: Kerstmarkten.com | Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser