reizen

Katja Schuurman verkiest strandseks boven hotelkamerseks, en nog 8 x reisdilemma's

Katja Schuurman verkiest strandseks boven hotelkamerseks, en nog 8 x reisdilemma's

Vanavond start het tweede seizoen van ‘Van A naar B‘ waarin Katja Schuurman en Daan Nieber in een taxi van Athene naar Bologna reizen en onderweg passagiers oppikken. 

| Suzette Hermsen

LINDAnieuws legde Katja in het kader daarvan een aantal reisdilemma’s voor. Dinsdag dilemmadag, dat idee.

Lees ook
Katja Schuurman neemt het in tranen op voor goede vriend Jos Gosschalk

Een gezellige passagier die heel erg naar zweet stinkt, of een knappe, frisse passagier die bijna niets zegt, wat je ook probeert?
“Dan zou ik toch voor die eerste gaan en m’n raam maar gewoon heel wijd open zetten, want Van A naar B drááit om de verhalen. En eerlijk: ik denk dat negentig procent van de mensen die bij me in de auto stapt een mooi verhaal heeft. Soms denk je de eerste vijf minuten nog wel eens: wat moet ik hier nou weer mee, maar dan stuit je meestal alsnog op een bijzonder onderwerp.”

“Zo stapte er in Albanië een sworn virgin in. In dat land is het jarenlang traditie geweest dat de man een gezin beschermt, maar als de man dan overlijdt en er geen mannen meer zijn, dan neemt een vrouw die taak over: een enorme eer. Zo’n vrouw moet dan voortaan wel echt als man door het leven, wat inhoudt dat ze haar haar kort knipt, als man gekleed gaat en nooit meer sex heeft. Vandaar de term sworn virgin. Zulke bijzondere mensen en fenomenen kom je tegen, dus ja, dan moet ik me toch maar even over die geur heenzetten.”

Reizen van Athene naar Bologna met na ieder nummer Ademnood, of helemaal geen muziek?
Lachend: “Makkelijk: helemaal geen muziek. Nee, dat zou ik echt niet aankunnen. Weet je hoe vaak ik dat nummer in mijn leven heb gehoord? Dan klets ik de boel wel vol, of ik geniet even van de stilte.”

Nooit meer reizen in Europa of nooit meer reizen in de rest van de wereld?
“Ik vind Europa fantastisch, maar de rest van de wereld is groter dan Europa, dus dan ga ik toch voor het tweede. Mijn lievelingsplek op aarde is bovendien Latijns-Amerika. Ik zou het echt vreselijk vinden om daar nooit meer naartoe te mogen.”

Geen Google Maps of geen alcohol tijdens de vakantie?
“Oh jee. Ik ben echt een ramp met kaartlezen, dus reizen zonder Google Maps pakt bij mij waarschijnlijk vrij dramatisch uit. Maar alcohol is ook wel weer erg gezellig. Het ligt er eigenlijk echt aan wat voor vakantie het is. Zo doe ik bijvoorbeeld wel eens zo’n yoga-retreat. Daar drink je niet, dus in dat geval zou ik gaan voor geen alcohol. Alhoewel ik die yogazalen zonder Google Maps ook nog wel net kan vinden.”

Lees ook
Katja Schuurman noemt borstvergroting één van de beste investeringen ooit

Altijd alleen op reis of altijd op reis met vijf mensen die je zelf mag uitkiezen?
“Ik vind in mijn eentje reizen heel fijn, maar ik zou het echt heel jammer vinden als ik nooit meer met mijn liefje en met m’n kind op vakantie kan. Dus dan kies ik voor die vijf mensen. En je kan soms vast wel een beetje valsspelen toch? Of wijken ze echt nooít van je zijde?”

Voor altijd zon, zee strand-vakanties, of voor altijd actieve vakanties?
“Altijd actief, anders zie ik te weinig van de wereld. Alhoewel, ik vind zon, zee en strand ook wel echt heerlijk, dus dat zou ook wel weer stom zijn als dat niet meer mag. Man, ik ben wel blij dat dit allemaal hypothetisch is.”

Sex on the beach of sex op de hotelkamer?
“Op het strand, zonder twijfel. Ja, nee niet in de winter op Zandvoort natuurlijk, maar ergens in het buitenland op zo’n afgelegen strandje. Daar word je toch altijd wel een beetje hitsig van. Die warmte, de hele tijd in je blootje, naaktzwemmen. Heerlijk. Sex in de natuur is sowieso echt mijn favoriet.”

Lees ook
Met deze billenfoto maakt Katja Schuurman een statement tegen seksisme

Voor altijd een boerkini of voor altijd naar het naaktstrand?
“Dan maar altijd het naaktstrand. Ik heb het liefst zo min mogelijk aan m’n lijf, lekker de wind door m’n haren, blote voeten. Ik heb het bovendien heel snel warm, dus zo’n boerkini lijkt me echt vreselijk. Dus dan maar over m’n gêne heenstappen en lekker naar het naaktstrand.”

Tijdens ‘Van A naar B’ geen airco of geen lekker buitenlands eten (zoals pasta en pizza)?
“Ik zweet nog liever dan dat ik de airco aanzet en ik eet ook zo min mogelijk koolhydraten omdat ik niet van sporten hou, dus dit is een makkelijke: allebei niet. Tijdens de opnames Van A tot B was dat airco-punt trouwens best balen, want daar moesten de ramen dichtblijven voor het geluid. En de airco trouwens ook. Dus ik heb echt zó hard zitten zweten. Ik had echt momenten dat ik de cameraman ervan probeerde te overtuigen dat ik out ging, dus of het raam al-sjeblieft even open mocht.” Schaterend: “Ja, nee, verder was het heel leuk om te doen.”

Van A naar B is vanaf 15 november iedere woensdag te zien op NPO1 om 20.30 uur.

NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW | REIZEN

Bron: LINDANieuws/ Katja Schuurman | Foto: LINDA.135 Fotograaf: Pablo Delfos

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser