Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Jongen wordt voor ogen van familie getroffen door lawine en overlijdt

Jongen wordt voor ogen van familie getroffen door lawine en overlijdt

Een zestienjarige jongen uit Australië is tijdens het skiën in Oostenrijk voor de ogen van zijn ouders en broer door een lawine getroffen en om het leven gekomen.

| Elisa Heisen

De familie was volgens een politiewoordvoerder aan het skiën zonder nooduitrusting, zoals een schop of een lawinepieper.

Lawine

De familie was in wintersportgebied Sankt Anton am Arlberg buiten de piste onderweg en kwam in de namiddag op zeer steil terrein vast te zitten, aldus een woordvoerder. De jongen had nog een noodoproep uitgestuurd. Terwijl reddingswerkers op weg waren om het gezin te bevrijden, werd de jongen geraakt door een lawine. Hij werd na twintig minuten gevonden, maar kon niet meer gereanimeerd worden. De vader van het gezin is Duits, de moeder Australisch; het gezin woont in Australië.

Lees ook
Oppassen geblazen: lawinegevaar in Oostenrijkse wintersportgebieden

Hoogste waarschuwingsniveau

In het skigebied Wildkogel werden ook zes scholieren uit Saksen-Anhalt gisteren door een lawine getroffen en deels bedolven, maar iedereen kon zichzelf redden. Vanwege de enorme sneeuwval is het hoogste waarschuwingsniveau voor lawines van toepassing in delen van Oostenrijk.

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser