reizen

Jongen beduvelt Tripadvisor en maakt van zijn schuur het beste 'restaurant' van Londen

Jongen beduvelt Tripadvisor en maakt van zijn schuur het beste 'restaurant' van Londen

Op zoek naar een goed restaurant? Niets makkelijker om dan een blik te werpen op Tripadvisor. Krijg je direct de beste opties voorgeschoteld.

| Merel Boudrie

Althans, daar ga je vanuit.

Lees ook
Tv-programma ‘Kassa’ plaatst zonder problemen neprecensies op Zoover en TripAdvisor

The Shed
Want de boel kan ook flink worden belazerd, bewijst de actie van de Britse journalist Oobah Butler. Hij wist zijn ‘restaurant’ ‘The Shed’ te bekronen tot beste van Londen. In werkelijkheid bestaat het hele restaurant niet, en gaat het om het schuurtje in zijn tuin.

Ghoswriter
Hoe hij dat voor elkaar kreeg? Het bleek verbazingwekkend eenvoudig. Oobah heeft een verleden als een zogenaamde ghostwriter die, voor tien pond per post, nep-reviews voor restaurants schrijft om zo hun ranking op Tripadvisor te verbeteren. Die kunsten heeft hij dus nu weer in gezet, maar dan bij een niet bestaand restaurant.

Populair
Hij ontwierp een (zeer geloofwaardige) website, maakte foto’s van zijn ‘gerechten’ – bestaande uit alles behalve eetbare dingen, zoals scheerschuim en verf – kocht een telefoon waarop het restaurant kon worden bereikt en hij begon lovende reviews te schrijven. In november werd ‘The Shed’ zelfs als beste restaurant van Londen bekroond. “De pagina kreeg toen zo’n 90.000 bezoekers per dag”, zegt hij tegen Vice. “De telefoon stopte niet met rinkelen.”

En inderdaad, zie híer het bewijs.

Erin luizen
De actie zorgt voor een flinke deuk in het vertrouwen van Tripadvisor, die de pagina inmiddels heeft verwijderd. Toch ziet het bedrijf niet zo’n probleem: “De enige mensen die een vals account aanmaken, zijn journalisten die ons erin willen luizen. In het echte leven hebben mensen daar geen reden toe, dus dit is niet echt een realistisch voorbeeld:”, zo zegt een woordvoerster.

Volg LINDA.reizen nu ook via Facebook voor een vrolijke dosis reisberichten op je tijdlijn.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Vice

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser