reizen

Gouden uitvinding? John Williams ontwikkelt schoonmaak-kit voor smerige hotelkamers

Gouden uitvinding? John Williams ontwikkelt schoonmaak-kit voor smerige hotelkamers

Heb jij de ‘Mr. John’ al in huis? Het klinkt als iets dat je bewaart in je nachtkastje, maar niets is minder waar. Het is een schoonmaak-kit voor vieze hotelkamers, ontwikkeld door John Williams.

| Justine Wouterson

Het tasje ligt sinds deze week in de schappen van Kruidvat en Trekpleister.

Lees ook
Inge heeft dé oplossing tegen vieze vakantiehuisjes: ‘Neem de inboedel zelf mee’

John to the rescue

Het 7,99 euro kostende tasje – met onder meer een schoonmaakdoekje, uv-lamp, hygiëne-test en een hoes voor een afstandsbediening – geeft vakantiegangers de mogelijkheid te controleren hoe schoon hun verblijf is. Ook kunnen ze eventuele viezigheden er zelf mee schoonmaken. John kwam op het idee voor de kit tijdens het maken van één van zijn programma’s, SOS Mijn Vakantie Is Een Hel (RTL4). Daarin kwam hij in aanraking met diverse hotelkamers waarvan de hygiëne op z’n zachtst gezegd te wensen overliet.

‘Het bestond nog niet’

“Voor mijn werk heb ik hotelkamers gezien die te vies voor woorden bleken te zijn. Hierdoor kreeg ik zelf steeds meer de behoefte aan een tool om uit te zoeken hoe schoon de ruimte is waar ik in overnacht”, aldus John in RTL Boulevard. “Het bleek nog niet te bestaan, dus heb ik het zelf samengesteld.”

Want ga je echt liever herrie schoppen?

Volgens de presentator hebben schoonmakers nu eenmaal weinig tijd om kamers ‘honderd procent’ schoon te maken. Natuurlijk kun je stampvoetend bij de hotelreceptie gaan staan en een grondige schoonmaak of andere kamer eisen, maar kleine viezigheden zou je ook makkelijk zelf “in een handomdraai” schoon kunnen maken, bedacht hij. Het is volgens hem dan ook geen controlemiddel voor schoonmakers.

Poetsen voor het goede doel

John heeft mogelijk goud in handen met zijn ‘uitvinding’. Eén van de grootste health-retailers ter wereld heeft namelijk al interesse getoond in de Mr. John Travel Hygiëne Kit, evenals verschillende partijen in de de vrijetijds- en luchtvaartbranche. Toch lijkt hij niet per se rijk te willen worden van zijn nieuwe handel. De presentator heeft bekendgemaakt “het merendeel van de opbrengst” te doneren aan het Kluivert Dog Rescue Center van Rossana Kluivert op Curaçao. Die was in tranen toen John haar belde om haar dat te vertellen, zo is te zien op haar Instagram-account.

Het moment wanneer lieve @johnwilliamsnl mij opbelt om een aanzienlijk deel van de opbrengst van zijn product Mr.John te schenken aan @kluivertdogrescuecentdit moment was extra speciaal want was in afwachting voor mijn behandelplan voor mijn borstkanker dus elk beetje leuk nieuws was welkom maar dit had ik niet verwacht . Ik ben blij met elke donatie want iedereen kan helpen om het verschil te maken al is het met een ontwormingspil, of zak hout 😬 maar de wetenschap dat John en Priscilla keihard gewerkt hebben en nu dus de vruchten afstaan om een operatie plek voor de gewonde dieren en de te steriliseren honden aan te bieden is zo mooi . Iedereen kan het verschil maken en dit stel heeft zo veel liefde getoond ❤️bedankt hiervoor #verassingstelefoontje #dogrescue #topproduct voor mij sowieso xxx

A post shared by Rossana Kluivert (@rossanakluivert) on

Het fragment uit RTL Boulevard:

NIEUWS | BEKEND | REIZEN

Bron: RTL Boulevard | Foto: LINDA. 145 - Carmen Kemmink

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser