Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Australisch jochie (12) ruziet met z'n moeder, pikt haar creditcard en vliegt naar Bali

Een twaalfjarig jochie was na een akkefietje met z’n moeder nógal toe aan vakantie en maakte daar maar meteen werk van. Hij pakte de creditcard van zijn ouders en boekte een reis naar Bali.

| Merel Boudrie

Nu al het verhaal van het jaar.

Lees ook
Zet je zonnebril maar alvast op: 25 x de beste vakantiebestemmingen ter wereld

Boeken die hap

De ruzie tussen moeder en zoon ging over Bali. Daar wilde de jongen heen, maar dat mocht niet. Gefrustreerd dook hij het internet op waar hij een luchtvaartmaatschappij vond die kinderen zonder begeleiders vervoert. Hij boekte een ticket en een hotelkamer en de reis kon beginnen.

Op de step

Op een ochtend stapte hij op zijn step, zogenaamd om naar school te gaan, maar reed naar het station. Hij nam de trein naar het vliegveld, vloog naar Perth en stapte over op een vlucht naar Bali. Slechts één keer – in Perth – werd hem gevraagd hoe oud hij was.

Avontuur

“Ze vroegen alleen naar mijn studentenkaart en paspoort om te bewijzen dat ik ouder dan twaalf was, en dat ik op de middelbare school zit”, zegt hij in het programma A Current Affair, waarin hij anoniem in beeld bleef. “Het was geweldig, want ik had zin in avontuur.” Eenmaal in zijn hotel op Bali zei hij dat hij wachtte op zijn zusje dat zogenaamd later zou arriveren.

Terug naar huis

De school sloeg vanwege zijn afwezigheid alarm, waarna moeder Emma ‘m op Bali ophaalde. Volgens Emma houdt haar zoon niet van het woordje ‘nee’ en dat moge inderdaad duidelijk zijn. We houden ons hart vast voor het volgende avontuur (en oké, we kijken er stiekem ook een beetje naar uit).

VIDEO'S | NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | REIZEN

Bron: 9 News | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser