Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Japans spoorbedrijf door het stof nadat trein 25 seconden te vroeg vertrekt

Japans spoorbedrijf door het stof nadat trein 25 seconden te vroeg vertrekt

Waar je in Nederland al blij bent als de trein ‘maar’ twee minuten vertraging heeft, schieten ze in Japan al in blinde paniek als de trein een paar seconden te vroeg vertrekt. We herhalen: te vroeg. We herhalen: seconden.

| Ashley Doogan

NS, lezen jullie even mee?

Lees meer
Zo zoet: Olivia (8) legt kinderboeken voor anderen in de trein neer

‘Onvergeeflijk’

Dat Japan een punctueel land is, wisten we al. Maar dit slaat alles. Treinmaatschappij JR West biedt via de website excuses aan voor het te vroeg vertrekken van de trein: “Het grote ongemak dat wij hebben veroorzaakt is echt onvergeeflijk. We zullen ons gedrag evalueren om te voorkomen dat zoiets opnieuw gebeurt.” De trein vertrok exact 25 seconden vroeger dan gepland. De reizigers die toch de boot – eh, trein – hadden gemist, hebben geklaagd. Ze moesten namelijk zes volle, waarschijnlijk tergend langzame minuten wachten.

Een nieuw Japans record

25 seconden is trouwens een nieuw record in de Japanse te-vroeg-vertrokken-trein-competitie: een paar maanden terug werd er door een ander OV-bedrijf al excuses gemaakt voor een trein die twintig seconden te vroeg het station verliet. En als je je afvraagt hoe ze dit zo precies kunnen bijhouden? Vertrektijden worden in Japan altijd aangegeven tot op de seconde. Dus, gratis tip voor wie binnenkort richting het oosten vertrekt: vergeet je horloge er niet op gelijk te zetten.

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | REIZEN

Bron: BBC World News | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser