reizen

Inpakken en weglezen: deze 9 topboeken moet je lezen en wel hierom

Inpakken en weglezen: deze 9 topboeken moet je lezen en wel hierom

Bij aankoop van LINDA.156 ‘LOVE GAME’ ontvang je € 5 korting op 25 topboeken. Wij zetten alvast negen boeken op een rijtje met daarbij de reden waarom je deze echt niet mag missen.

| Doreen Maijoor

Maak maar alvast wat plaats vrij in je koffer, want kiezen is onmogelijk.

Lees ook
Koop LINDA. en krijg € 5 korting op één van de 25 topboeken

1. Blauwzuur van Arnaldur Indridason
Indridason bedenkt niet alleen razend spannende verhalen, hij weet het ook nog eens zeldzaam stijlvol op te schrijven. Briljante combinatie, ook weer in dit boek dat draait om twee IJslandse speurders en een moordzaak. Is het een crime passionel of ligt het ingewikkelder?

topboek

Blauwzuur van Arnaldur Indridason.

2. De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl
Van der Zijl is de koningin van de literaire non-fictie. In dit geval schrijft ze over de Amerikaanse Allene Tew die twee keer een echtgenoot verliest, in totaal vijf keer trouwt en altijd moedig haar eigen weg gaat. Zo boeiend dat je niet in de gaten hebt dat je ook de wereldgeschiedenis tussen 1870 en 1950, bezien vanuit de upper class, meepakt.

De Amerikaanse prinses Annejet van der Zijl

3. Mijn leven in de wildernis van Miriam Lancewood
Heerlijke non-fictie voor als je vijf dagen per week buffelen achter je computer weleens zat bent. Een Nederlands meisje wordt verliefd op een dertig jaar oudere Australische docent aan de universiteit. Hij is zijn saaie leven zat en stelt voor samen in de wildernis te gaan leven. Het lukt. Met een tentje en twee dunne yoga-matjes trekken ze door de natuur. Zij jaagt op hazen en geiten en bakt één keer per week een brood. Ze wassen zich in riviertjes en zijn sterker en gezonder dan ooit tevoren.

4. De laatste roos van de zomer van Santa Mantefiore
Voor de liefhebbers van Downton Abbey en Pride and Prejudice: dit is het laatste deel over de familie Deverill. Van deel 1 en deel 2 werden al 125.000 exemplaren verkocht. In dit afsluitende deel wordt de lezer teruggebracht naar waar het begon: kasteel Deverill.

De laatste roos van de zomer van Santa Mantefiore

5. Zachte Riten van Marja Pruis
Roman van LINDA.’s eigen boekenrecensent. Hoofdpersoon is Guusje Bouhuys. Poëzie-docente, single, midden veertig. Haar beste vriendin is ziek, haar enige broer is verdwenen, haar beste vriend mogelijk een bedrieger. Verwacht geen rond verhaal, de schrijfster zet je graag aan het denken met haar mooie observaties, gedachten en losse scènes.

topboek

Zachte Riten van Marja Pruis

6. Nazomer van Esther Verhoef
Volgens Volkskrant wordt dit een zomerbestseller. Dit keer geen thriller van de vrouw die al jaren kwaliteit levert in het spannende genre, maar een roman. De hoofdpersoon groeit op in een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig en neemt de lezer mee naar de wereld van high fashion.

Nazomer van Esther Verhoef

7. Huisje boompje beest van Roos Schlikker
De eerste roman van LINDA.’s eigen schrijfster en columnist Roos Schlikker. Over het herkenbare en burgerlijke bestaan in een Vinex-wijk, waar toch niet alles is wat het lijkt. Goed leesvoer voor op een stretcher aan een zwembad.

8. Het einde van de eenzaamheid van Benedict Wells
Alom bejubeld boek. Volgens De Wereld Draait Door kun je het, ‘als je er eenmaal aan begint, niet meer loslaten’. De recensenten zijn het eens: een roman over het verwerken van verlies en eenzaamheid en bovenal een mooie liefdesgeschiedenis.

Vom Ende der Einsamkeit BENEDICT WELLS

9. Michelle Obama van Peter Slevin
Voor wie gedurende de huidige armoedige presidentiéle toestand nog even terug wil naar de geschiedenis van een ‘American Icon’. Met veel oog voor detail volgt schrijver Peter Slevin Michelle Obama van Chicago’s South Side naar het Witte Huis, mét bijbehorende dilemma’s en levenslessen.

topboek

Michelle Obama van Peter Slevin

De nieuwe LINDA.156 ‘LOVE GAME’ ligt vanaf woensdag 19 juli in de winkel. Wil je ‘m direct online bestellen, dan kan dat hier.

Lees ook
LINDA.156 ‘LOVE GAME’ ligt vanaf woensdag in de winkel

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG | REIZEN | LINDA.156 LOVE GAME

Bron: LINDAnieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser