reizen

Inpakken en gaan: 8 x waarom je niet de pest kan hebben aan deze stad

Inpakken en gaan: 8 x waarom je niet de pest kan hebben aan deze stad

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is nog altijd niet echt platgelopen door toeristen. Natuurlijk is het een tíkkie toeristisch, maar vooral een prachtige stad die een bezoek meer dan waard is.

| Pim Prins

En daarom geven we acht redenen waarom je een bezoek moet brengen aan deze trekpleister in de dop.

Lees ook
Nog geen vakantie geboekt? 10 x voordelige Europese bestemmingen

1. Je kunt er geluk vinden. Althans dat geloven de Hongaren als je alle bruggen over de Donau op één dag oversteekt.

2. Breng een bezoek aan Hospital In The Rock. Letterlijk een ziekenhuis in de grotten, gebouwd en gebruikt tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog en nu een indrukwekkend museum.

3. Boedapest is prachtig vanaf het water. Tip: doe een de rondvaart op de OV Boot en stap op bij Boraros Ter of Jaszai Mari Ter. 

4. Er is een prachtige zonsondergang te zien vanaf de Gèllertberg. Het is een flinke klim, maar het uitzicht mag er zeker zijn.

5. Boedapest staat bekend om zijn ruïnbars. Inderdaad: barretjes in ruïnes. Wil je de heupen losgooien, ga dan naar Fogasz. Zin om rustig een biertje te drinken: dan moet je in Lampas zijn. 

6. Lekker uit eten? Mazzel Tov is je restaurant: prachtig aangekleed en het eten is er goedkoop. Mocht je een echte Hongaarse goulash willen proberen, dan moet je naar restaurant Frici Papa. Voor welgeteld tien euro heb je een écht Hongaars driegangenmenu.

7. Nog meer geluk nodig? Aan de kant van Boeda kan je geluk in de liefde krijgen door de gouden eh.. ja, ballen van een paard aan te raken. Overigens wel een standbeeld.

8. De Hongaarse badhuizen. Moeten we daar meer over zeggen?

Ben je overtuigd en denk je: ‘Ja ik wil wel naar Boedapest?’ Je hebt geluk, want TUI biedt je een flinke korting op een reisje naar deze stad. 

Lees ook
Vakantiegangers opgelet: zelden was het zó heet onder de Spaanse sol

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

SNACKS | REIZEN

Bron: LNDAnieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser