reizen

Iedereen raadde het haar af, tóch koos Sanne voor haar vakantieliefde

Iedereen raadde het haar af, tóch koos Sanne voor haar vakantieliefde

Sanne (22) ging naar Bonaire en werd daar – tegen alle verwachtingen in – straalverliefd. In Nederland voelde ze zich leeg: ze móest terug naar Dior (25).

| Charlotte Sun

Ondanks al het commentaar en de tegenslagen, besloot ze voor de liefde te kiezen.

Lees ook
Demi backpackte verder met een romantische Braziliaan

Bonaire
“Ik had net een lange, vervelende relatie achter de rug, dus ik was volop aan het genieten van mijn vrijgezellenleventje. In mei 2016 ging ik met mijn familie voor drie weken op vakantie naar het prachtige Caribische eiland Bonaire. Omdat ik me eigenlijk wel een beetje verveelde, kreeg ik de tip van een vriendin om Tinder te downloaden. Ik ben er totaal geen voorstander van en ik was ook echt niet op zoek, maar leuk contact of een avondje uit kon sowieso geen kwaad, leek me. Omdat het eiland niet zo groot is, kwamen er niet veel knappe mannen voorbij. Maar ik besloot in de laatste week van de vakantie nog één keertje te kijken, voor ik het zou verwijderen. En toen was daar ineens Dior.”

De eerste afspraak
“Zijn foto was een beetje onduidelijk, maar ik sprak mezelf toe niet te kieskeurig te zijn. We waren een match en tijdens het chatten hadden we gelijk een klik. Na een paar dagen besloten we af te spreken: we gingen een drankje doen in het centrum. Nadat ik mijn vriendinnen op de hoogte had gebracht, ging ik super nerveus naar de afspraak. Ik had namelijk geen idee hoe hij eruit zag, vanwege de onduidelijke foto’s op zijn profiel. Maar toen ik Dior zag, wist ik meteen: ‘Dit is niet goed.’ En niet omdat ik hem niet leuk vond, maar omdat ik zag dat hij helemaal mijn type was! En ik was zó niet van plan om verliefd te worden.”

Verliefd
“Daarna hebben we elkaar iedere dag gezien. Samen hebben we het eiland verkend en heeft hij mij de prachtige, niet toeristische plekken van Bonaire laten zien. Na een week kwam het zware, verdrietige afscheid, maar met de belofte dat ik snel weer terug zou komen. Eenmaal terug in Nederland voelde ik een bepaalde leegte. Ik was verliefd geworden op Dior en op Bonaire. In Nederland had ik alles wat me gelukkig zou moeten maken, maar echt gelukkig was ik niet. Ondertussen had ik nog steeds contact via Whatsapp met Dior en Skypten we elke avond. Zo’n beetje iedereen raadde het me af, maar drie maanden later stond ik met mijn koffers op Schiphol.”

Eindelijk thuis
“Vanaf het moment dat ik uit het vliegtuig stapte, had ik meteen het gevoel dat ik thuis was. Daarna kwamen er wel een paar struikelblokken: ik had gezondheidsproblemen en uit de bloedtesten in Bonaire kwam steeds niks. Uiteindelijk, na veel onderzoek in Nederland, bleek ik het Zika-virus te dragen en de ziekte van Pfeiffer te hebben. Wat het natuurlijk extra vervelend maakte, is dat mijn familie, maar ook de familie van Dior niet dicht bij ons in de buurt woont. Gelukkig hebben we veel leuke mensen leren kennen, maar het is toch anders. Ook de manier van leven is hier heel anders, maar ik ken het eiland nu beter en ik heb mezelf goed weten aan te passen. Afgelopen december ben ik naar Nederland gevlogen om vrienden en familie te verrassen en ook de beslissing gemaakt mij definitief uit te schrijven in Nederland.”

Geen spijt
“Er zullen altijd mensen zijn die mijn beslissing niet begrijpen en zeggen dat ik veranderd ben. Dat klopt ook wel, ik ging van luxe modepoppetje die altijd maar meer wilde, naar een tevreden meid die blij is met haar leven. Ik heb hier geleerd wat de dingen zijn die er echt toe doen. Dior en ik zijn niet van plan om voor altijd op Bonaire te blijven. We hebben plannen om ook nog naar Aruba en daarna richting Zuid-Amerika te gaan. Ik heb nog altijd géén seconde spijt van de beslissing die ik heb gemaakt.”

Vakantieliefde Sanne

Oproep
Het kan alle kanten opgaan met zo’n vakantieliefde. Een verhaal dat prachtig begon en prachtig afliep, of juist een verhaal dat geweldig startte en dramatisch eindigde. Wij zijn op zoek naar verhalen in alle soorten en maten. Als het maar over vakantieliefde gaat. Mail jouw verhaal naar suzette@lindanieuws.nl en wie weet worden jouw memoires opgenomen in onze rubriek ‘Vakantieliefde’.

Lees ook
Broederliefde knalt op de mainstage tijdens het LINDA.festival

Een dag samen met  je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst…Linda komt ook.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN | VAKANTIELIEFDE

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser