Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Zweven doe je in 2021 niet meer op Bali, maar in dit ruimtehotel

In 2021 gooi je geen hoge ogen meer met een rondreis door Zuid-Afrika of een yoga-retreat op Bali, maar met een vakantie in dit hotel in de ruimte. 

| Suzette Hermsen

En aangezien een overnachting ongeveer 7,5 miljoen euro gaat kosten, kun je beter alvast beginnen met sparen.

Lees ook
Dit is het beste hotel ter wereld en een overnachting kost nog geen 100 euro

Modulair ruimtestation

Het relatief nieuwe Orion Span is het Amerikaanse bedrijf dat zich heeft gebogen over het allereerste hotel in de ruimte, dat Aurora Station zal gaan heten. Het hotel is eigenlijk meer een modulair ruimtestation, en voor wie nu denkt: help, een wat?, dat is een constructiesysteem waarbij veel onderdelen uitwisselbaar zijn met diverse modellen, net zoals bij auto’s en motorfietsen.

Bemanning

Als we de rondvliegende geruchten mogen geloven, zal er plaats zijn voor vier suites over een totaal oppervlak van ongeveer 42 vierkante meter. Er zal een tweekoppige bemanning aanwezig zijn die de gasten ten dienst kan zijn.

Geen vijfsterren-ervaring

Denk echter niet dat je voor die enorme bulk geld de luxe van een vakantie op de Malediven krijgt. Orion Span wil gasten vooral laten ervaren hoe het leven van astronauten is. Frank Bunger, CEO van het bedrijf: “Het zal geen vijfsterrenervaring worden. Er wordt exact geleefd zoals astronauten dat ook moeten doen in de ruimte.”

Lees ook
In dit hotel schakel je de medewerkers in voor je perfecte Instagram-foto

Experiment

Ook is het de bedoeling dat gasten tijdens de twaalf dagen durende reis mee zullen werken aan experimenten omtrent fruit en groente en de wijze waarop die in de ruimte gegeten en verbouwd worden.

Vervoer inbegrepen

Reserveren kan sinds deze week, maar wees gewaarschuwd: die 7,5 miljoen is ook nog eens een vanaf-prijs. Daar zit dan wel weer je transfer naar je hotel bij inbegrepen: een raketvlucht brengt bezoekers in een half uur naar het ruimtestation.

Meer van dit soort berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

VIDEO'S | NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | TECH | REIZEN

Bron: Independent | Foto: Still YouTube

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser