Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Deze hoogtepunten (met een Hollands tintje) wil je gewoon niet missen in New York

Deze hoogtepunten (met een Hollands tintje) wil je gewoon niet missen in New York

Het is áltijd een goed idee om naar New York te gaan, ook als je weinig vakantiedagen hebt. Wij geven je hier een fijn lijstje met culturele hoogtepunten. Uitprinten maar.

| Eline van der Haar

LINDAnieuws’ eigen Eline vloog ‘even’ op en neer en tikte in 48 uur de volgende hoogtepunten af.

Hotel met een fenomenaal uitzicht

Tegenwoordig zijn de vliegtickets naar New York betaalbaar. Ik vloog met de Ierse maatschappij Aer Lingus (aanrader wat mij betreft). De overstap was daardoor – uiteraard – in Dublin. Daar was het tijd om door de ‘Amerikaanse’ douane te gaan en dat ging zo soepel en snel: twee keer met je ogen knipperen en ik zat alweer in het vliegtuig met eindbestemming New York. Maar oké, toegegeven: de overnachtingen in het centrum van New York zijn hier wel redelijk duur. De hotels schieten als paddenstoelen uit de grond en inmiddels worden de wijken die iéts verder van het centrum afliggen razend populair. Ik sliep twee nachten in het Z Hotel in Long Island City inclusief uitzicht op een fan-tas-tische skyline. Met een metro om de hoek sta je binnen tien minuten in het centrum van New York.

Hollandse meesters in het Met Museum

Goed, dan sta je in het centrum, maar wat dan? Ik koos deze keer voor een aantal culturele activiteiten. Te beginnen met – hoe kan het ook anders – het Metropolitan Museum of Arts (noem het maar gewoon het Met Museum). Geloof me: hier kan je úren doorbrengen én het museum heeft (tijdelijk) een Hollands tintje. Van 16 oktober 2018 tot 4 oktober 2020 vind je hier kunstwerken van grote meesters als Rembrandt en Vermeer in de tentoonstelling In Praise of Painting: Dutch Masterpieces at The Met. Leuk weetje: de planten en bloemen die hier als zaalvulling te zien zijn, worden uitgekozen en verzorgd door een Nederlander.

Met Museum

De wereld van Jaap van Zweden

En dan een al te fijne tip voor muziek- en dansliefhebbers. Laat de commerciële musicals op Broadway eens links liggen en koop een kaartje voor een optreden in het Lincoln Center. Zo geniet je hier van opera, (klassiek) ballet en klassieke muziek. En ook hier zit weer een Nederlands tintje aan: Jaap van Zweden is sinds deze maand chef-dirigent van het New York Philharmonic-orkest. Geniet van een avondje uitgaan ‘op chique’ tijdens een van zijn klassieke optredens. Met een plafond bedekt in bladgoud en kroonluchters gemaakt van Swarovski kijk je hier je ogen uit. Mocht je hier geen tijd voor hebben, dan is een tour door alle gebouwen ook een aanrader. Een gids loodst je langs alle grote podia en voorziet je van de nodige leuke facts en figures. Dit uitje boek je met je New York City Pass.

Jaap van Zweden

Lincoln Center

Chique dineren of een snelle hap

Een mens moet ook eten. En dus heb ik twee heerlijke restaurants bezocht. Voor het concert van Jaap van Zweden had ik mijn mooiste jurk uit te kast getrokken en daar past een diner in Tavern on the Green perfect bij. Deze spot ligt middenin Central Parc en lijkt net een kas dankzij het glazen plafond. In de zomer kan hier dus alles opengezet worden, hoe lekker is dat? Een snellere (en ultragezonde) hap haal je bij The Butcher’s Daughter. Alles is hier vegetarisch én ze serveren heerlijke speciaal biertjes.

View this post on Instagram

A little #TBT to the elegant Crystal Room.

A post shared by Tavern On The Green (@tavernonthegreen) on

Lees ook
NYC bucketlist afgevinkt? Met dit lijstje beleef je New York 5 x nét even anders

SNACKS | LIFESTYLE | REIZEN

Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser