Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Tabee tourist traps: deze gidsen loodsen je preciés langs plekken die je graag wilt zien

Tabee tourist traps: deze gidsen loodsen je preciés langs plekken die je graag wilt zien

We houden als Nederlanders heus wel van ons Rembrandtplein, maar je moet er toch niet aan denken dat je tijdens een stedentrip per ongeluk op het Rembrandtplein van die stad belandt voor een lekker diner. 

| Suzette Hermsen

Want we weten allemaal: daar ga je niet het lekkerste eten van de stad vinden.

Lees ook
Party in the USA: alles wat je moet weten over de mooiste roadtrip van je leven

Say hi, Hi Hi Guide

Wat je wél wil weten tijdens je vakantie, is waar de locals van een stad eten, waar ze drankjes drinken en waar ze graag in het zonnetje liggen. Het nieuwe Hi Hi Guide – een soort Airbnb voor tourguides – helpt je aan een tourguide die precies weet waar je dan moet zijn.

Een local die bij je past

Op de website staan profielen van tientallen ‘local guides‘ per stad. Na een korte beschikbaarheidscheck kies je vervolgens de local die bij jou past. Als je bijvoorbeeld benieuwd bent naar de laatste mode in Parijs, ga je voor een fashion student. Liever op zoek naar fotogenieke plekken, dan kies je een fotografie-fanaat.

Local tijdens stedentrip

De locals hebben allemaal hun eigen uurtarief dat tussen 10 euro en 40 euro ligt. Kun je zelf dus bepalen hoe duur het grapje gaat worden. Dat scheelt weer in de portemonnee. De dienst heeft op het moment zeventig bestemmingen en er zijn al meer dan tweeduizend locals. Dus heb je binnenkort een stedentrip op de agenda en sla je met liefde alle tourist traps over? Dan weet je vanaf nu waar je zijn moet.

Meer van dit soort fijne berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Hi Hi Guide | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser