reizen

Herma kwam tijdens haar droomreis in Nieuw-Zeeland in een aardbeving terecht

Herma kwam tijdens haar droomreis in Nieuw-Zeeland in een aardbeving terecht

Herma (30) en haar man Chris waren net op hun camping in Nieuw-Zeeland toen de grond begon te bewegen. ‘Ondanks de paniek dacht ik maar aan één ding: ik móet terug naar Chris.’

| Verena Verhoeven

Er werd hen aangeraden naar hoger gelegen gebied te vluchten voor het geval er een tsunami zou komen.

Lees ook
Floortjes moeder overleed toen ze samen op vakantie waren na zware periode

Droomreis
“Afgelopen najaar maakten mijn man Chris en ik een droomreis van vier maanden, door onder meer Nieuw-Zeeland. We waren net met onze camper aangekomen op een camping in Kaikoura. Het was ongeveer middernacht en ik was naar de wc toen ineens het licht in het toiletgebouw uitging en de aarde begon te bewegen. Geen trillingen, maar grote golfbewegingen. Het was alsof de aarde onder me in een zee was veranderd.”

Chris
“Ondanks de paniek dacht ik maar aan één ding: ik móet terug naar Chris. Rechtop lopen lukte niet, ik rende alsof ik dronken was over het terrein. Eenmaal terug bij Chris bleven we op het bed zitten terwijl de camper heen en weer schudde. We zijn beiden gelovig en hebben gebeden. Gelukkig waren we allebei ongedeerd toen de beving na twee minuten ophield.”

Heftig
“We kregen te horen dat het verstandig was om naar een hoger gelegen gebied te gaan, voor het geval dat er een tsunami zou komen. We besloten met de camper op een plek dicht bij een ziekenhuis te gaan staan. Dit was hoog genoeg en er was wifi bij het ziekenhuis. Zo konden we onze familie en vrienden vertellen dat we ongedeerd waren.”

Dagen daarna
“Die eerste nacht was heftig. Ik was een hele nacht wakker, doordat ik schrok van elke naschok. De dagen daarna bestonden vooral uit wachten. De twee toegangswegen naar het dorp waren volledig weggeslagen, maar gelukkig hadden wij genoeg te eten. Andere campinggasten waren aangewezen op het Rode Kruis.”

Evacuatie
“Het was veel geregel om te kunnen evacueren. We moesten onze camper achterlaten en vertrokken een week na de aardbeving met een marineschip naar het vaste land. Op het marineschip sliepen we met twaalf mensen in een kleine kamer. Dit was niet ideaal, maar we waren blij dat we gered waren.”

Door met de reis
“We wilden onze droomreis zo snel mogelijk doorzetten en kregen al snel het reisgevoel weer terug. Drie weken later, in een hotel in Taiwan, kon ik niet slapen. Dan was ik bang dat er weer een aardbeving zou komen en het gebouw zou instorten. De angst nam wel steeds meer af en eenmaal thuis was het helemaal over.”

Paniek
“Gelukkig speelt het nu geen rol meer in mijn dagelijks leven. In het begin schrok ik bij elke, niet zelf veroorzaakte, beweging. Bijvoorbeeld wanneer iemand tegen mijn stoel aanstootte in de bioscoop. Het is niet zo dat ik het gevoel heb dat we iets verschrikkelijks hebben meegemaakt, maar het was wel een heel vreemde week van onze droomreis.”

Blog
Herma vertelt op haar blog ‘2 feel free’ meer over wat zij heeft meegemaakt tijdens de aardbeving in Nieuw-Zeeland.

Linda.meiden
In de nieuwe LINDA.meiden vertellen nog vijf anderen over hun vakantie die onverwachts een nare wending kreeg. Je kunt de LINDA.meiden hier bestellen.

Lees ook
8 redenen om de nieuwe LINDA.meiden mee te nemen op vakantie

Oproep
Heb jij ook ooit iets vervelends tijdens je vakantie beleefd en wil jij jouw verhaal met ons delen? Beschrijf dan in vierhonderd woorden (het liefst met naam, leeftijd, telefoonnummer en foto’s) jouw vakantieleed. Mail je verhaal naar: rubrieken@lindanieuws.nl.

SNACKS | LINDA.MEIDEN | BUITENLAND | REIZEN | VAKANTIELEED

Bron: LINDAnieuws | Foto: Herma Luiten-Koelewijn

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser