reizen

Heerlijk: zo vloog cabaretier Martijn niet voor een tientje maar driehonderd euro met RyanAir

Heerlijk: zo vloog cabaretier Martijn niet voor een tientje maar driehonderd euro met RyanAir

Dat RyanAir-personeel te weinig geld binnenhaalt, komt zeker niet door cabaretier Martijn Kardol. Op 3FM vertelt hij over zijn ‘nét wat duurder uitgevallen dan verwacht’-trip naar Londen.

| Verena Verhoeven

En dat is naast hilarisch ook vooral heel herkenbaar.

Lees ook
Ryanair neemt maatregelen als cabinepersoneel tijdens de vlucht te weinig verkoopt

Lekker goedkoop
“Ik wil het even hebben over RyanAir”, opent de cabaretier zijn vaste column in de 3FM-ochtendshow Domien. Martijn heeft aan den lijve ondervonden dat vliegtuigmaatschappij RyanAir niet vies is van wat ‘bijverkoop’. Hij werd door zijn vrienden om de oren geslagen met hun goedkope tickets en dat wilde de cabaretier zelf ook wel eens meemaken. “Het was goedkoper om naar Londen te vliegen dan om thuis te blijven zitten, heb ik uitgerekend.”

Verkeerde vliegveld
Hij denkt een lekker goedkope vlucht geboekt te hebben. En dat klopt. Maar hij had even geen rekening gehouden met alle kosten die er ongemerkt nog aan toegevoegd worden. Zo vertrekt hij vanaf Eindhoven Airport, dat voor de Schiphol-buurman nogal wat extra vervoerskosten oplevert. Stand: €40 extra.

Handbagage
Daarna overleeft zijn handbagage de kofferafmeting-test helaas niet. “Ik duw mijn koffer in die bak en ik kijk triomfantelijk naar de stewardess: hij past.” De koffer blijkt iets te goed te passen, want Martijn krijgt ‘m met geen mogelijkheid meer los. “U zult die koffer moeten inchecken á €49,95”, krijgt hij dan ook te horen. En onder luid gelach van onder anderen DJ Domien Verschuuren vervolgt hij: “Op dat moment doneer je echt nog liever je beide benen aan een invalide alpaca dan dat je koffer dat ruim in gaat.”

Eindstand
En het gaat maar door: stoel omboeken, uurtje met de trein en natuurlijk een kraslot om de extra kosten mee terug te winnen. En nog een. En uhh.. Nog een. “Eindstand van de terugreis: dertig krasloten, geen prijs. Totale reissom: drie-honderd-euro!”

Beluister het hele verhaal van Martijn Kardol via 3FM (vanaf 2:24:00).

SNACKS | BEKEND | REIZEN

Bron: 'Domien' 3FM | Foto: Giphy /

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser