reizen

Handige handbagage-appfunctie van KLM laat zien of je koffer in het bagagerek past

Handige handbagage-appfunctie van KLM laat zien of je koffer in het bagagerek past

Iedereen kent de ‘handbagage-onzekerheid’ wel: mag mijn volgepropte rolkoffer mee de cabine in of moet ik extra gaan betalen? Met een nieuwe functie in de KLM-app kun je er binnen ‘no time’ achterkomen.

| Verena Verhoeven

Er zit wel een adder onder het gras: je kunt de functie alleen gebruiken wanneer je een reis bij KLM hebt geboekt.

Handbagage

De Volkskrant probeerde de app uit. De krant schrijft dat je alleen maar even de camera van je telefoon op de handbagagekoffer-to be moet richten en de app doet de rest. “Passagiers zien nu zelf in één oogopslag of hun handbagage de juiste afmetingen heeft”, zegt Pieter Groeneveld, verantwoordelijk voor digitale ontwikkelingen bij Air France–KLM tegen de krant.

Geen garantie

Naast de bovenstaande dikke adder, wil KLM ook geen honderd procent garantie geven dat de afmetingen in de app kloppen en dat de koffer ook daadwerkelijk mee mag, als de app zegt dat-ie goedgekeurd is. Toch gaan wij waarschijnlijk net even wat relaxter langs de goedlachse stewards wanneer we de check gedaan hebben.

Meer handige reisberichten lezen? Volg dan de Facebookpagina van LINDA.reizen.

Lees ook
Deze reiziger laat exact zien hoe je je handbagage niét moet (en kan) opbergen

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | LIFESTYLE | REIZEN

Bron: KLM / De Volkskrant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser