Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Amerikaanse student spoelt hamster 'op aanraden van vliegmaatschappij' door wc

Haar mentale support-hamster mocht het vliegtuig niet in, en dus voelde de 21-jarige Belen Aldecosea zich noodgedwongen om haar huisdier door het toilet te spoelen. 

| Isabel Ockers

Een bizar verhaal dat door de vliegtuigmaatschappij wordt ontkend, door veel media is opgepakt én enorm veel ophef veroorzaakt. Een broodje aap verhaal? Wie zal het zeggen.

Lees ook
Passagier Ryanair is lange wachten na landing spuugzat en springt uit vliegtuig

Hamster geweigerd
De Amerikaanse student vertelt aan Miami Herald van te voren gebeld te hebben met de Amerikaanse vliegmaatschappij Spirit Airlines, en zou tijdens dit gesprek te horen hebben gekregen dat dwerghamster Pebbles gerust mee op de vlucht mocht. Eenmaal op het vliegtuig werd het dier toch geweigerd bij de incheckbalie. Belen besloot een vlucht later te nemen, om in de tussentijd een oplossing te bedenken. Het probleem: er woonden geen vrienden in de buurt van het vliegveld en ze was zelf te jong om een auto te huren om het beestje ergens naartoe te brengen.

Doorspoelen
Volgens Belen stelde een medewerker van de vliegmaatschappij vervolgens voor om het huisdier óf buiten vrij te laten óf door het toilet te spoelen. Aangezien de student vanwege medische redenen het tweede vliegtuig echt moest halen, zag ze geen andere optie dan dit tweede advies maar op te volgen. Belen had een pijnlijke goedaardige tumor die verwijderd moest worden en om die verdrietige reden had ze Pebbles. Haar steun nadat de tumor werd ontdekt. “Het was verschrikkelijk om haar in het toilet te stoppen. Ik heb er tien minuten zitten huilen.”

Vervanghamster
Volgens de vliegmaatschappij is er nooit door een medewerkers gesuggereerd om de hamster te doden. Wél geven ze toe dat er een medewerker telefonisch onterecht heeft gezegd dat de hamster wel zou mee mogen op de vlucht. Volgens Belens advocaat heeft de student inmiddels al een vervanghamster.

VIDEO'S | NIEUWS | DIEREN | OPMERKELIJK | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Miami Herald | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Joey Kaesling-SchulteJoey Kaesling-Schulte

Ongelofelijk , gewoon te ziek voor woorden...Ze moet in mijn ogen bestraft worden. En dan heeft ze een advocaat die gewoon ( alsof het normaal is) ze heeft inmiddels al een vervanghamster........ ? Asociaal.

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser