Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Hoog, hoger, hoogst: dit zijn de grootste reuzenraden ter wereld (maar niet voor lang)

Hoog, hoger, hoogst: dit zijn de grootste reuzenraden ter wereld (maar niet voor lang)

Het begint een heuse competitie te worden: het bouwen van het hoogste reuzenrad ter wereld. De Verenigde Arabische Emiraten jagen op het wereldrecord, maar ook New York heeft grootste plannen. 

| Maaike van de Graaf

Wij delen de (tot nu toe) hoogste reuzenraden van de wereld.

De hoogste van Europa

De London Eye spant voor even nog de kroon in Europa. Met 135 meter staat het grootste reuzenrad van Europa in de Engelse hoofdstad. Maar niet voor lang meer. Newcastle heeft namelijk plannen om een nieuw reuzenrad te bouwen dat vijf meter hoger is dan het rad in Londen.

En de grootste van de wereld

Mocht je echt de hoogte in willen gaan, dan is een bezoek aan Las Vegas een optie. Daar staat het hoogste reuzenrad van de wereld, maar ook dát is nog maar van korte duur. Eind dit jaar zal een reuzenrad in Dubai de High Roller in Vegas met gemak verslaan. Ook een toekomstig rad in New York zal boven dat van Vegas uitstijgen. Maar tot die tijd zijn dít de hoogste raden van de wereld:

1. High Roller, Las Vegas

Met een hoogte van 167,6 meter staat de High Roller in Vegas nog altijd met stip op nummer één. Een rondje in het rad kost je zo’n dertig minuten.

2. Singapore Flyer, Singapore

Het reuzenrad in Singapore staat nét niet op nummer één. De Singapore Flyer is 2,6 meter korter dan de High Roller in Vegas, maar tikt daarmee wel de tweede plek aan.

3. Star of Nanchang, Nanchang

In de Chinese stad Nanchang staat het op twee na grootste rad van de wereld. De Star of Nanchang is 160 meter. De diameter van de attractie is maar liefst 153,90 meter. Naast hoog, dus ook heel breed.

4. London Eye, Londen

Voor degene die het graag iets dichter bij huis zoeken: in Londen draait ook een hoog rad. De London Eye, ook wel Millenium Wheel genoemd, is 135 meter hoog en ook een beetje Nederlands trots. De attractie is namelijk in ons land gebouwd en vervolgens in Engeland in elkaar gezet.

5. Changsha Ferris Wheel, Changsha

China heeft er duidelijk een handje van hoge attracties te bouwen. Ook het reuzenrad in de stad Changsha weet een plekje in de top vijf te veroveren. Met 120 meter hoogte is-ie zeker een stuk kleiner dan de High Roller in Vegas, maar hoog genoeg, als je het ons vraagt.

Volg voor je dagelijkse reistips en -inspiratie LINDA.reizen nu ook op Facebook.

Lees ook
Dit is het grootste zwembad ter wereld, en grootste is zowat een understatement

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: The Times / NOS | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser