Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Trein, auto of toch vliegtuig? Zo kun je voortaan milieubewuster reizen

Trein, auto of toch vliegtuig? Zo kun je voortaan milieubewuster reizen

Greenpeace introduceert een vergelijkingssite waarop je kunt zien hoe je als reiziger het meest milieuvriendelijk op je bestemming kunt komen.

| Kirsten Zijderveld

De Groene Reiswijzer vergelijkt de prijs, reistijd en CO2-uitstoot naar de populairste steden van Europa.

Lees ook
Deze schokkende foto toont waarom afval zo’n probleem is (en zó kun jij helpen)

Groene Reiswijzer

Je ziet precies wat het verschil is als je kiest voor de trein, de auto of toch het vliegtuig. Greenpeace: “Je hoort steeds vaker dat vliegen slecht is voor het milieu. Sommige mensen vragen zich daarom af of ze wel of niet meer kunnen vliegen. Maar met de trein of bus reizen, lijkt binnen Europa vaak een minder goed alternatief, of we denken er niet eens meer aan.”

Gevolgen voor klimaat

En dat terwijl vliegen of treinen op korte afstanden qua tijd helemaal niet zo veel verschil maakt. Met de Groene Reiswijzer kies je dus bewust en zie je de gevolgen voor je tijd, het klimaat en (ook niet onbelangrijk) je portemonnee.

Reisplanners verbeteren

“We vinden dat de NS, samen met internationale spoorwegmaatschappijen, hun reisplanners moeten verbeteren”, stelt een Greenpeace-woordvoerder. Ook vliegmaatschappijen en reisbureaus kunnen helpen door bijvoorbeeld als eerste optie een treinreis aan te bieden als de bestemming goed bereikbaar is per spoor.

‘Zet de luchtvaart op het juiste spoor’

Greenpeace zocht vorige week de publiciteit met een rapport waarin staat dat uitbreiding van het vliegverkeer niet nodig is wanneer meer wordt geïnvesteerd in de trein. Zo’n 89.000 korte vluchten op Schiphol zouden dan geschrapt kunnen worden. Je kunt het manifest ‘Zet de luchtvaart op het juiste spoor’ hier ondertekenen. Ruim 40.000 mensen gingen je al voor.

Meer reisberichtjes op je tijdlijn? Volg dan LINDA.reizen op Facebook.

NIEUWS | REIZEN

Bron: Greenpeace | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser