Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Dienstregeling NS ontregeld door sneeuw: geen treinen van Utrecht naar Schiphol

Dienstregeling NS ontregeld door sneeuw: geen treinen van Utrecht naar Schiphol

Het winterse weer gooit roet in het eten bij NS. De sneeuw die vannacht viel zorgt voor vertragingen en storingen op het spoor. Van Utrecht naar Schiphol rijden geen treinen.

| Maaike van de Graaf

Dat komt door een wisselstoring.

Geen treinen van Utrecht naar Schiphol

De NS verwacht dat de storing omstreeks 12.00 uur is opgelost. Ook op andere trajecten zorgt het winterse weer voor vertragingen. Zo rijden er geen intercity’s tussen Amsterdam Centraal en Almere. Ook op Amsterdam Holendrecht kunnen geen treinen stoppen door een wisselstoring. Dat duur tot ongeveer 11.30 uur.

En elders in het land

De NS meldt ook dat tussen Lelystad Centrum en Zwolle, Duivendrecht en Amsterdam RAI en Oss en Wijchen de treinen niet volgens dienstregeling rijden. Op die trajecten zijn bussen ingezet. Tussen Alphen aan de Rijn en Gouden rijden geen treinen door een defecte trein en van en naar Weesp moeten reizigers ook een ander vervoersmiddel zien te regelen. Door een wisselstoring rijden geen sprinters tussen Utrecht en Breukelen. Dat levert volgens de NS een extra reistijd van een uur op.

Lees ook
Nederland kleurt wit door sneeuw: gladheid veroorzaakt ongelukken

Op de weg

Rijkswaterstaat registreerde 25 ongevallen op de rijkswegen die zijn gerelateerd aan de gladheid. Die ongelukken gebeurde vooral in het westen van het land. Het ging veelal om eenzijdige ongevallen.

NIEUWS | REIZEN

Bron: NS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser