Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Lonely Planet zet Friesland op derde plek in top 10 beste Europese bestemmingen

Reisgidsenuitgever Lonely Planet heeft haar jaarlijkse top 10 van beste Europese bestemmingen bekendgemaakt. Dit jaar pronkt een Nederlandse bestemming in de top 3, de hoogste notering voor ons land ooit.

| Justine Wouterson

Met een prachtige derde plaats is Friesland volgens Lonely Planet dit jaar the place to be. Of it plak wêrsto sjen moast, natuurlijk.

Lees ook
10 x deze landen moet je volgens Lonely Planet in 2018 écht bezoeken

Europese Culturele Hoofdstad

Friesland wordt vaak over het hoofd gezien door internationale reizigers, maar reisgidsenuitgever Lonely Planet noemt de provincie een ‘echte verborgen parel’. Het gebied heeft de top 10-notering onder meer te danken aan het feit dat Leeuwarden dit jaar Europese Culturele Hoofdstad is, verklaart de uitgever, die de stad ‘bloeiend, gezellig en compact’ noemt.

Even helemaal weg van alles

Verder worden het uitgestrekte landschap en de Friese Waddeneilanden geprezen in de lijst. Volgens hoofdredacteur van Lonely Planet magazine in Nederland Sara van Geloven, die ontzettend trots is op de derde plek van Friesland, “barst de provincie van natuur waar je je even helemaal terug kunt trekken”.

Andere must see-bestemmingen

Friesland staat boven bestemmingen als de Provence (5) in Frankrijk, de Kleine Cycladen (7) in Griekenland of de Vipava-vallei (9) in Slovenië. De lijst wordt dit jaar aangevoerd door de Italiaanse regio Emilia-Romagna en de Noord-Spaanse provincie Cantabrië, aanbevolen voor respectievelijk culinaire hoogtepunten en ruige natuur.

Insidertips

De top 10 Best in Europe is vooral bedoeld voor reizigers die het massatoerisme willen mijden. “De lijst kijkt verder dan Europa’s populairste bestemmingen en geeft reizigers de beste insidertips voor minder bezochte regio’s in populaire landen en alternatieve stedentrips voor cultuurliefhebbers”, aldus de uitgever.

In bovenstaande video zie je precies waarom Friesland die derde plek verdient. En wat de provincie ook verdient, is een video in hun prachtige, eigen taal. We maakten daarom als extraatje onderstaande video, met de nodige vertaalhulp van de Leeuwarder Courant.

VIDEO'S | NIEUWS | REIZEN

Bron: Leeuwarder Courant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser