reizen

Frederique liep verdwaald rond in Zuid-Afrika na kwijtraken familie

Frederique liep verdwaald rond in Zuid-Afrika na kwijtraken familie

Frederique (22) was afgelopen kerstvakantie met haar familie in Zuid-Afrika. Na een groot oud en nieuwfeest in Camps Bay miste ze de taxi en bleef ze alleen achter.

| Frederique Klaassen

Frederique: “Ik had het zó naar mijn zin dat ik vergat dat onze taxi om 3.00 uur vertrok.”

Lees ook
Marie-Angèle brak haar enkel toen ze eindelijk terug was in geboorteland Cuba

Champagne
“Samen met twee bevriende families hadden we voor oud en nieuw tickets voor een groot feest dat gegeven werd bij ‘The Bungalow’ in Camps Bay. Er waren tientallen prachtig versierde tafels en een groot podium gelegen aan de zee. Het was een geweldige avond. Om kwart voor twaalf kwamen obers flessen champagne uitschenken, zodat deze alvast klaar stonden. Wij waren toen al op de tafels aan het dansen en helaas viel mijn broer om vijf voor twaalf over alle champagne heen. Daar ging dus onze toost.”

Frederique

Groepsfoto aan het begin van de avond. Frederique staat helemaal rechts.

Taxi gemist
“Dit mocht de pret niet drukken en nadat we elkaar allemaal ‘gelukkig nieuwjaar’ gewenst hadden, vetrokken we naar de dansvloer. Ik liet me helemaal opgaan in de mensen en had nieuwe vrienden gemaakt. Ik had het zó naar mijn zin dat ik vergat dat onze taxi om 3.00 uur vertrok. Ik besefte pas dat het al 4.00 uur was, toen de lichten aan gingen. Ik zag niemand meer van mijn familie of vrienden. Omdat er ook al een taxi om 1.00 uur vertrokken was, kon het zijn dat mijn familie dacht dat ik al weg was.”

Frederique

Paniek
“Ik had mijn telefoon thuis gelaten zodat ik hem niet kwijt kon raken, achteraf ontzettend stom. Ik kon dus niemand bellen en wist door de paniek ook de naam van het hotel niet meer. Taxi’s waren niet te krijgen, die waren een week daarvoor al volgeboekt. Met tranen in mijn ogen zat ik bij de bar. Een groep Ieren zag mij zitten en na het horen van mijn verhaal boden ze me een slaapplaats aan. Om me op te vrolijken liet een van de Ieren de lip-tattoo van zijn favoriete voetbalclub zien. Dit had nogal een averechts effect op mij. Ik wilde niet met ze mee, maar weggaan van de plek waar het feest was leek me ook niet verstandig.”

Bosjes
“Zuid-Afrika is vrij gevaarlijk, dus ik durfde niet alleen de stad in te wandelen. Ik besloot in de bosjes te gaan slapen tot het wat later in de ochtend was en mijn familie me zou komen zoeken. Ik veegde, als een soort straatschoffie, wat blikjes weg en was net gaan liggen, toen ik mijn vader mijn naam hoorde roepen. Ze hadden doodsangsten uitgestaan toen ze erachter kwamen dat ik niet thuis was. Ik besef dat ik heel veel mazzel heb gehad en neem voortaan altijd mijn telefoon mee als ik uitga.”

Oproep
Heb jij ook ooit iets vervelends tijdens je vakantie beleefd en wil jij jouw verhaal met ons delen? Beschrijf dan in vierhonderd woorden (het liefst met naam, leeftijd, telefoonnummer en foto’s) jouw vakantieleed. Mail je verhaal naar: rubrieken@lindanieuws.nl.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN | VAKANTIELEED

Bron: LINDAnieuws | Foto: Frederique Klaassen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser