Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Ga je naar Frankrijk op vakantie? Houd je dan aan deze (nieuwe) verkeersregels

Ga je naar Frankrijk op vakantie? Houd je dan aan deze (nieuwe) verkeersregels

Als je in Nederland al fietsend met een koptelefoon op naar muziek luistert, is er niks aan de hand. Doe je dat in Frankrijk, dan heb je een prent te pakken.

| Martine Findhammer-Schut

En niet zo’n kleintje ook: 135 euro.

Afwijkende regels in Frankrijk

Ga je dit jaar dus die kant op voor de zomervakantie, check dan goed de nieuwe verkeersregels, want het kan je duur komen te staan. Carole Goelitz van kampeerketen Les Castels waarschuwt hiervoor in De Telegraaf. “Er zijn zulke afwijkende regels dat wij onze gasten er alert op maken. Niets vervelender dan geld uitgeven aan bekeuringen die te voorkomen zijn. Vandaar dat wij een lijstje hebben samengesteld.”

Verboden

Bijna iedereen weet wel dat je altijd een veiligheidshesje bij je moet hebben in de auto. Heb je dat niet, dan kost je dat 35 euro. Maar wist je ook dat het verboden is om een kampvuur te maken op het strand? Doe je dat toch en word je gesnapt, kun je 38 euro aftikken. Ook wildkamperen moet je uit je hoofd laten in Frankrijk. Die boete is net zo duur als het maken van een toffe trip: zo’n 1500 euro. Dan nog even een extra tip: bezoekers van Parijs, Grenoble of Lyon wordt aangeraden een milieusticker te kopen.

Lees ook
Sla Parijs een jaartje over: 9 x de mooiste stadjes van Frankrijk

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: De Telegraaf | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser