Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Frankrijk nu wel gezien? 5 x deze vakanties zijn even iets totaal anders

Frankrijk nu wel gezien? 5 x deze vakanties zijn even iets totaal anders

Een keer per jaar met de caravan naar Frankrijk? Leuk, maar het kan natuurlijk best iets origineler. Voor iedereen die toe is aan wat nieuws, hier een paar verfrissende suggesties.

| Suzette Hermsen

Vijf toffe andere manieren om er even tussenuit te gaan. Komen ze:

1. Workation

Klinkt als reizen en werken, en dat is het ook. Tijdens een workation combineer je het nuttige met het aangename: je boekt een (soms georganiseerde) reis waarbij tijd is ingedeeld om te werken. Zeer populair onder freelancers, maar ook als je een vaste baan hebt kun je dit – mits de baas het goed vindt – doen. Onderdak, eten en een internetverbinding wordt verzorgd en meestal is voldoende ruimte ingepland om ook van het vakantie deel te genieten. Je eigen vliegticket en hotel boeken kan natuurlijk ook. Bekijk deze site eens voor meer informatie.

2. Yoga- of surf-retreat

Een weekje (of twee) voor jezelf, in een prachtige omgeving, helemaal zen, met heerlijk eten, en vooral: in contact komen met je kern. Klinkt dit je goed in de oren? Ga dan eens op yoga- of surf-retreat, of beter: combineer. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit retreat? Ontwaken aan de kustlijn van Sri Lanka, een yogasessie op het strand gevolgd door een paar uurtjes op de golven. Klinkt lekker, niet? Denk bovendien niet alleen aan Ibiza, Bali of Sri Lanka, maar ook aan ons eigen Nederland waar regelmatig heerlijke zen-weken worden aangeboden.

Lees ook
Niet echt een beeld bij China? Na deze geweldige video wil je er meteen naartoe

3. Glimpsen

Andere culturen leren kennen, het lokale leven leiden: het is niet alleen hot and happening maar ook nog eens duurzaam. Geen massatoerisme en je hoeft er niet ver voor te vliegen. Glimpsen – heeft niks te maken met glamping – is afgeleid van ‘to glimpse’ en betekent letterlijk ergens een glimp van opvangen, iets even meebeleven. Glimpsen kun je bijvoorbeeld regelen via reisplatform 2glimpse. Zij gaan dan voor je op zoek naar een matching partner voor een culturele uitwisseling. Het leuke van dit concept is dat je echt een paar dagen verblijft bij een andere glimpser, die jou zijn woonplaats door zijn ogen laat zien.

4. De staycation

Staycation betekent thuis je vakantie vieren, maar dan ook echt vakantie vieren. Het comfort van je eigen bed en toilet is een hele grote pré van dit concept, maar ook het cadeau dat je jezelf geeft door bijvoorbeeld een week echt offline te gaan, je out of office aan te zetten en je eigen land te verkennen. Ga er op uit, dingen doen die je leuk vindt of nodig iemand uit het buitenland uit voor een ‘glimpse’ in jouw leven.

5. De edu-cation

Droom jij er stiekem van om vloeiend Spaans, Chinees of welke taal dan ook te leren? Of wil je graag Thais leren koken, buikdansen op het Turkse ritme of paardrijden op een Argentijnse farm? Ga dan op leervakantie. Je verbreedt je horizon en komt even helemaal uit je dagelijkse sleur. Deze vakanties zijn vaak all-inclusive en een pluspunt: de groep bestaat altijd uit gelijkgestemden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cursus wijnproeven in Italië? Dat dachten wij ook ja.

Lees ook
Dat wordt een duik nemen: Noorwegen krijgt grootste onderwaterrestaurant van de wereld

SNACKS | LIFESTYLE | REIZEN

Bron: Sarah Kuypers | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser