Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Begin de dag met een duik: op Bali ontbijt je nu ín het zwembad met een 'floating breakfast'

Begin de dag met een duik: op Bali ontbijt je nu ín het zwembad met een 'floating breakfast'

Het altijd heerlijke ontbijt op bed moet plaatsmaken voor een nieuwe trend: op Bali is een ontbijt in het zwembad – een ‘floating breakfast’ – nu hartstikke populair. 

| Kirsten Zijderveld

En als je de foto’s ziet, snap je wel waarom.

Floating breakfast

Volgens Travel + Leisure zijn ze op Bali begonnen met deze topontbijtjes. Het AYANA Resort en Spa zou het tien jaar geleden al geserveerd hebben, al is het niet helemaal duidelijk wie het bedacht heeft en wanneer. Tegenwoordig is een floating breakfast vaak een optie in luxe hotels en resorts op Bali – en ze zijn razend populair op Instagram.

View this post on Instagram

Have you heard of floating breakfast? It's the latest luxury hotel trend popping up everywhere. The @banyan_tree_samui has an amazing one, article all about it coming soon! Also, I ordered so much food I had to hold the extra plates...🤷 📸@beersnackalmanac . . . . . . . . . . . . #happyplate #floatingbreakfast #breakfastofchampions #breakfastlover #breakfasttime #breakfastviews #breakfast #kohsamui #banyantree #tlpicks #luxuryresort #luxuryhotel #ilovetravel #livetravelchannel #iamatraveler #thailand #luxuryhotel #beautifuldestinations #travelwriter #travelingtheworld #southeastasia #traveljournal #traveloften #traveladdict #traveler #wanderlove #wanderer #wanderlust #wanderlustwednesday #beautifulcuisines

A post shared by Katie Lockhart (@findyourhappyplate) on

Drijvend in het zwembad

Katie Lockhart (foto hierboven) van Travel + Leisure probeerde het uit. Volgens haar vul je de avond van tevoren een formulier in met al het eten en drinken dat je wilt, en een dag later ligt het al drijvend in het zwembad op je te wachten. Althans, het grootste gedeelte, want waarschijnlijk past niet alles op één dienblad.

Lees ook
7 x onmisbare reistips voor het (nu) nog wél rustige gedeelte van Bali

Mooi meegenomen

Naast de Banyan Tree-hotels kun je voor een floating breakfast bijvoorbeeld ook terecht bij het Four Seasons Resort Bali at Jimbaran Bay. Volgens Lockhart is het de perfecte manier om je dag op vakantie te beginnen, en daar kunnen wij hélemaal inkomen. Mooi meegenomen: het is (in ieder geval in het Banyan Tree Koh Samui) niet eens zo duur vergeleken met het ‘gewone’ ontbijt in het hotel: het kost slechts 15 euro extra.

Wil je zelf ook graag naar Bali? Kijk dan eens wat TUI voor aanbiedingen heeft. En voor nog meer fijne reisberichten op je tijdlijn volg je LINDA.reizen ook op Facebook.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Travel + Leisure | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser