Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Fietsendief hindert wereldrecordpoging van Britse tiener

Fietsendief hindert wereldrecordpoging van Britse tiener

Een Britse tiener die solo een fietstocht van 30.000 kilometer wil afleggen, is het slachtoffer geworden van een dief. Daardoor wordt zijn poging om de jongste persoon ooit te zijn die de wereld rondfietst, nógal gehinderd.

| Jorieke van Noorloos

De achttienjarige Charlie Condell ontdekte niet alleen dat zijn fiets was verdwenen, bericht BBC. Ook zijn onder andere zijn paspoort en kampeeruitrusting gestolen.

Al honderd dagen onderweg

Condell, die ten tijde van de diefstal in het Australische Townsville was, dacht aanvankelijk dat iemand zijn fiets gewoon had verplaatst. “Maar toen begon ik te beseffen dat hij weg was. Ik heb alleen nog mijn shirt, zwembroek en één tas”, vertelt de tiener. De jongen is al meer dan honderd dagen onderweg. Hij reed in die tijd door zeventien landen.

Reis stilleggen

De Brit schat dat de dader of daders voor zo’n 4000 pond (ruim 4500 euro) aan spullen hebben buitgemaakt. Hij moet zijn reis nu voor het eerst echt stilleggen. “Dit gaat me niet tegenhouden. Als ik weer een fiets heb, vertrek ik.” Condell zegt dat de lokale bevolking hem hulp heeft aangeboden. Zij hebben hem kleding, onderdak en vervangend materieel gegeven.

Lees ook
Dertienjarige winkeldief in Amersfoort trapt zwangere vrouw in buik

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ANP | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser