reizen

Evita (28) en Rafaël (26) waren vlak bij de schietpartij in Las Vegas

Evita (28) en Rafaël (26) waren vlak bij de schietpartij in Las Vegas

Evita en haar vriend Rafaël gingen twee weken naar de Verenigde Staten, en begonnen hun reis in Las Vegas. Ze wisten niet dat ze voor altijd een vreselijke herinnering aan hun trip zouden overhouden.

| Yara Mureau

Ze waren precies in de stad toen de dodelijkste schietpartij uit de moderne Amerikaanse geschiedenis plaatsvond.

Lees ook
Meggie (27) ging met buikkrampen op vakantie en kwam thuis met een afgestorven eierstok

Roadtrip
“Het was eindelijk zover: na lang wachten gingen mijn vriend en ik voor twee weken naar de Verenigde Staten. We zouden een kleine roadtrip maken, startend in Las Vegas, om vervolgens door te rijden naar Los Angeles, San Diego, Phoenix en de Grand Canyon. Daarna zouden we weer terug naar Las Vegas gaan.”

Evita.

Evita

Harde knallen
“De eerste twee dagen vlogen voorbij. We gokten in de grote casino’s en keken onze ogen uit. Dag drie begon ook goed. Voordat we later op de dag de Strip op gingen, liepen we nog even langs het hotel om ons op te frissen. Terwijl we ons aan het omkleden waren, hoorden we harde knallen. In eerste instantie dachten we aan een helikopter, maar dat bleek niet zo te zijn.”

Chaos
“Uit nieuwsgierigheid ging Rafaël toch even buiten kijken wat er aan de hand was. Na nog geen vijf seconden, wist hij dat het geweerschoten waren. Binnen no time rende er een mensenmassa voorbij: gillend. Mensen klommen over het hek van ons hotel en riepen: ‘They are shooting at everybody.’ Er rende zelfs een man met een wond aan zijn arm voorbij.”

Drie mensen vluchten voor de schietpartij, op de achtergrond zie je Mandalay Bay.

Evita

Paniek
“Terwijl Rafaël me vertelde wat er aan de hand was, renden er drie mensen in paniek langs onze hotelkamer. Ze smeekten of ze bij ons mochten schuilen. Ze deden de deur op slot, de lichten uit en de gordijnen dicht, omdat ze zo bang waren. Ze moesten overgeven van spanning.”

Mandalay bay
“We kwamen erachter dat tweehonderd meter bij onze hotelkamer vandaan een man vanaf het Mandalay Bay-hotel op de menigte van countryfestival Route 91 Harvest schoot. Vanuit onze hotelkamer hadden we duidelijk zicht op dat hotel. We mogen van geluk spreken dat we ons nog even gingen opfrissen en dus niet in de buurt waren.”

Evita

Los Angeles
“Na een slapeloze nacht waarin we vooral naar het nieuws en naar buiten keken, reden we zoals gepland door naar Los Angeles. Er was nog maar weinig over van het altijd feestende en bruisende Las Vegas. We zetten onze reis nu voort en proberen er het beste van te maken. Maar we zijn erg benieuwd hoe het volgende week zal zijn, als we nog twee dagen in Las Vegas zitten voordat we terugvliegen naar Nederland.”

Heb jij ook ooit iets vervelends tijdens je vakantie beleefd en wil jij jouw verhaal met ons delen? Beschrijf dan in vierhonderd woorden (het liefst met naam, leeftijd, telefoonnummer en foto’s) jouw vakantieleed. Mail je verhaal naar: rubrieken@lindanieuws.nl.

SNACKS | REIZEN | VAKANTIELEED

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser