Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Evelien (25) ging naar Australië en liep tijdens een snorkeltour een rugbreuk op

Evelien (25) ging naar Australië en liep tijdens een snorkeltour een rugbreuk op

Evelien besloot haar baan op te zeggen en te gaan reizen. Toen in Australië haar rug tijdens een boottour ‘krak’ zei, dacht ze even dat haar avontuur afgelopen was. 

| Isabel Ockers

Niks wees volgens het ambulancepersoneel op een gebroken rug, maar toch vertrouwde ze het niet.

Lees ook
Sjors (17) vond tijdens zijn vakantie in Nicaragua een lichaam in de bergen

Snorkeltour
“Mijn baan als hr-adviseur gaf ik op, en ik besloot te gaan te gaan reizen voor onbepaalde tijd. Na in Amerika gewerkt te hebben op een zomerkamp, zette ik mijn reis voort in Australië. Ik besloot een snorkeltour te boeken op een raftboot. Vorig jaar had ik in Maleisië een zonnesteek gekregen nadat ik zo ontzettend verbrand was op een boot. Dit keer zou dat niet gebeuren, ik had immers een wetsuit aan. Ik verbrandde inderdaad niet, er gebeurde wel iets anders.”

Krak
“Ik zat te genieten op de boot en kon me niet voorstellen dat ik ooit terug wilde naar Nederland. Er kwamen wel wat hoge golven kijken bij de tour, maar we zaten op toch een raft, dus een beetje avontuur was wel leuk. Ik ging voor op de boot zitten, waar ik ineens gelanceerd werd van mijn zitting. Terwijl de boot terugsmakte op het water, hoorde ik een ‘krak’ in mijn rug en voelde ik een intense pijn. Terwijl niemand mij hoorde, bleef ik: “My back, my back” schreeuwen. Eindelijk stopte de boot en werd er een marineschip met medisch personeel ingeschakeld.”

Gewoon pijnlijke spieren
“Terwijl we naar de kust voeren, maakte ik me druk over verzekeringen en hoe ik niet wilde dat mijn reis hier eindigde. Toen het ambulancepersoneel eindelijk gearriveerd was, leek niets te wijzen op een gebroken rug. Na een stukje gelopen te hebben, was ook ik ervan overtuigd dat het alleen spieren waren die pijn deden. Het ambulancepersoneel raadde me aan om pijnstillers te halen bij de huisarts, het ziekenhuis was immers duurder. Ik maakte me wel zorgen om de ‘krak’ die ik gehoord had, maar volgde toch hun advies op.”

Evelien

Breuk
“De huisartsen bleken geen tijd te hebben, dus ik werd alsnog naar het ziekenhuis gebracht, in ambulance. Na onderzoek in het ziekenhuiswerd ik alsnog mee genomen voor een CT-scan. Na de scan kwam de dokter naar me toe: ik moest mee voor een MRI-scan en in bed blijven liggen. Ze vermoedden toch een breuk.”

Pijnlijke nacht
“Ik dacht alleen maar: ‘ik zou toch niet terug naar Nederland moeten hè?’ Als m’n rug echt gebroken zou zijn, moesten mijn ouders toch voor me zorgen. Een aantal uur later werd me verteld dat ik twee breuken had. Ik belde m’n moeder overstuur op. Ik mocht niet meer bewegen en moest de nacht in het ziekenhuis blijven, want ze wisten niet of alles stabiel was. De ochtend na die pijnlijke nacht kwam de arts met allerlei andere artsen en verpleegkundigen om mijn bed staan: net Greys Anatomy. Ze brabbelden in allerlei medische termen en ik begreep er niks van.”

Eind goed, al goed
Excuse me, but what is going on?” De breuken bleken stabiel en ik werd ontslagen uit het ziekenhuis. “Je hebt geen behandeling nodig en moet alleen voorzichtig zijn.” Ik kreeg een medisch dossier mee en wat pijnstillers en stond zo weer buiten. Behalve geplande tours die ik heb moeten afzeggen, kon ik mijn reis gewoon voortzetten. Wat een geluk heb ik gehad. Dit had zo anders kunnen aflopen. Ik heb soms nog pijn, maar het gaat iedere dag beter. Ik geniet nu dubbel zoveel als ik al deed en heb dé tijd van m’n leven.”

Evelien

Heb jij ook ooit iets vervelends tijdens je vakantie beleefd en wil jij jouw verhaal met ons delen? Beschrijf dan in vierhonderd woorden (het liefst met naam, leeftijd, telefoonnummer en foto’s) jouw vakantieleed. Mail je verhaal naar: rubrieken@lindanieuws.nl.

Volg LINDA.reizen nu ook via Facebook voor een vrolijke dosis reisberichten op je tijdlijn. 

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN | VAKANTIELEED

Bron: LINDAnieuws | Foto: Evelien

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser