Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Deze acht bestemmingen zijn een feest(maal) als je favoriete vakantiebesteding eten is

Deze acht bestemmingen zijn een feest(maal) als je favoriete vakantiebesteding eten is

Je moet er even tussenuit, maak je jezelf en anderen wijs, maar stiekem heb je dat weekje Italië gewoon geboekt om elke dag wijn te kunnen drinken en de ene pizza na de andere te kunnen verorberen.

| Marloes van Wijnen

Begrijpen wij volkomen.

Eten is leven

Bijna de helft van de Nederlanders (44 procent) laat de bestemming van een vakantie afhangen van het aanbod aan eten en drinken van het betreffende land. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Booking.com. De organisatie stelde meteen een lijst samen van nog niet zo bekende bestemmingen die uitermate geschikt zijn voor vakantiebesteding in deze categorie.

1. Wijn in Hongarije

Bleken we weer even niet zo origineel te zijn met ons intro over wijn drinken in Italië: Hongarije schijnt minstens zo geschikt te zijn voor een wijnproeverij. Daar willen wij ons best aan wagen.

2. Bier in China

Houd je meer van bier, dan moet je niet in Hongarije maar in China zijn. Daar vind je namelijk de Tsingtao-brouwerij, die in 1903 werd opgericht door Duitse kolonisten. Het juiste moment om te gaan is nu (augustus), want dan wordt er het Internationale Bierfestival van Qingdao gehouden, en dat doet niet onder voor een Oktoberfest.

3. Sushi in Duitsland

Volgens Booking.com moet je voor een Duitse specialiteit naar Azië, en voor een Aziatische specialiteit naar Duitsland. Zo staat Düsseldorf mede bekend om de goede sushi die je er kunt eten. En dat is ook niet zo gek, want de stad heeft de op-twee-na-grootste Japanse gemeenschap van Europa.

4. Wafels in Polen

Ook voor de zoetekauwen hebben we de nodige tips. Tijdens een tripje naar de kust van Polen zul je niet teleurgesteld worden, want sinds de veertiende eeuw zijn wafels een delicatesse in Polen. In het kustplaatsje Międzyzdroje zijn de lokale exemplaren het allerbeste.

5. Chocolade in Oekraïne

Dankzij onze zuiderburen is het aanbod van goede chocolade in Nederland niet slecht, maar de échte fan zou zomaar heel blij kunnen worden van een tripje naar Oekraïne. De stad Lviv heeft niet alleen een eigen chocolademuseum, ook wordt er dit jaar in oktober een heus chocoladefestival gehouden.

6. Kaas in de Verenigde Staten

Wij Hollanders zijn echte kaaskoppen en dat is dan misschien ook wel het product dat we het meest missen op vakantie. Niet nodig als je naar Tillamook in de Verenigde Staten gaat. Aan de kust staat daar een kaasfabriek die al ruim een eeuw de lekkerste zuivelproducten produceert die je gewoon een keer in je leven geproefd wil hebben.

7. Vegan in Japan

Aan bovenstaande tip heb je drie keer niks als je veganistisch bent, maar wees niet getreurd, aan jou heeft Booking.com ook gedacht. Zo staat de berg Koyasan niet alleen op de UNESO-werelderfgoedlijst, maar kun je er in de buurt ook verblijven en genieten van de vegetarische en veganistische levensstijl van de monniken die er wonen.

8. Vis in Taiwan

Fans van vis kunnen tot slot hun hart ophalen in Taiwan, waar in de stad Donggang de grootste vissershaven van het land ligt. Een uitstapje naar de vismarkt mag je echter ook niet overslaan. De stalletjes liggen er vol met verse vis, gedroogde vis, groenten en sashimi. De vis in de restaurants daar komt dan ook rechtstreeks van de markt, die weer rechtstreeks uit de zee komt. En dat proef je.

Lees ook
Patty over eten op Ibiza: ‘Lunch zwaar en haal daarna eten af’

Voor nog meer fijne reisberichten volg je LINDA.reizen ook op Facebook.

SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG | ETEN & DRINKEN | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Booking.com | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser