reizen

Er bestaat een heuse watersommelier, maar je moet er wél voor naar New York

Er bestaat een heuse watersommelier, maar je moet er wél voor naar New York

Dat een maaltijd lekkerder wordt als je er een passende wijn bij drinkt, weten we allang. Maar dat ook de waterkeuze bepalend is, daar stonden we toch wel effe van te kijken.

| Lianne Marije Sanders

Want er is dus meer op de (water)markt dan een spaatje rood of blauw.

Lees ook
Carrièreswitch of meer salaris? ‘The New York Times’ geeft advies

Van Duitsland naar Amerika
De Duitse Martin Riese begon zich een aantal jaar geleden te verdiepen in watersoorten en hoe deze je maaltijd nog nét wat lekkerder kunnen maken. In 2008 werd hij bekroond tot watersommelier en mocht hij naar New York en Los Angeles komen om daar in exclusieve restaurants zijn wateradvies te geven. Ja, Martin komt daar dus gewoon aan je tafel staan en vertelt je met welk water jij het beste uit dat lekkere visje haalt.

Het komt allemaal neer op mineralen
De reden dat verschillende watersoorten zo lekker samen gaan met verscheidene gerechten, heeft allemaal te maken met het soort en aantal mineralen die erin zitten. Martin vertelt aan Grubstreet dat water met veel mineralen veel complexer smaakt en dat je daarom bij een salade beter een flesje kan drinken waar er weinig in zitten. Heb je meer zin in een dikke biefstuk? Dan past water dat rijk is aan mineralen juist goed, zoals van Vichy.

Ijskoud het lekkerst?
Ook geestig: we drinken ons water vaak veel te koud. De ideale temperatuur is namelijk 15 graden en de koelkast staat meestal toch een tikkie lager. Om nou met een thermometer onder de kraan te gaan hangen is ook weer zo wat, maar als je flesjes drinkt, kun je deze dus prima even uit de koelkast laten staan.

SNACKS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Grubstreet | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser