Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Ellen (28) zag hoe haar vader gedood werd door een olifant en doet haar verhaal

Ellen (28) zag hoe haar vader gedood werd door een olifant en doet haar verhaal

Ellen van Griensven zag hoe haar vader werd gedood door een olifant in Zambia. Ze doet twee weken later haar verhaal over de heftige gebeurtenis.

| Isabel Ockers

Zij vertelt in De Limburger over het drama.

Lees ook
Olifant doodt Nederlandse en Belgische toerist in Zambia

Drama
Twee weken geleden zijn een 64-jarige Nederlandse man en een 57-jarige Belgische vrouw gedood door een olifant. De dochter van de Nederlander was bij dit drama en doet haar verhaal.

Afrika zien
Ellen was samen met haar vriend, haar vader en de Belgische vrouw in Zambia om het échte land te zien. “Mijn vader was geen onbesuisde man die onverantwoorde risico’s nam. Hij hield van Afrika”, zegt Ellen tegen De Limburger. De vier waren in de Maramba River Lodge toen ze op zestig tot zeventig meter twee olifanten zagen. Samen met haar vader liep Ellen op de olifanten af.

Niet onverantwoord
Eén van de olifanten kwam met een rotgang op hen afgerend en greep de Belgische vrouw. Ellens vader wilde de olifant afleiden met wilde armbewegingen. “Mijn vader was een grote, brede man. Wat konden wij anders doen dan om hulp roepen?” Volgens de 28-jarige zijn haar vader en de vrouw niet onverantwoord bezig geweest. “Ze hebben pech gehad. In Botswana hebben we tussen honderden olifanten gereden en bij deze lodge kwamen ze ook elke dag. Er gebeurde nooit wat.”

Lees het hele verhaal in De Limburger.

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: De Limburger | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser