reizen

Een trip plannen was nog nooit zo makkelijk: KLM en Airbnb slaan handen ineen

Een trip plannen was nog nooit zo makkelijk: KLM en Airbnb slaan handen ineen

Luchtvaartmaatschappij KLM en verhuursite Airbnb maken reizen nu nóg makkelijker en leuker: de twee slaan de handen ineen voor een samenwerking.

| Marloes van Wijnen

Boek je een vlucht bij KLM, dan krijg je er gratis en voor niks een passend aanbod aan Airbnb-accomodaties bij.

Lees ook
Populariteit Airbnb stijgt hard: vorig jaar 1,4 miljoen gasten in Nederland

Win-win
Op die manier plukken beide organisaties vruchten van de samenwerking: Airbnb trekt meer bezoekers en KLM krijgt over elke boeking die via de aanbevelingen wordt gemaakt, commissie. De samenwerking werd vandaag door beide partijen aangekondigd.

‘Slecht voor Amsterdammers’
Niet iedereen is echter blij met de samenwerking. Zo zet de Amsterdamse PvdA zijn vraagtekens bij het nieuws van de organisaties. ‘Dit geeft een enorme boost aan de populariteit van Airbnb’, schrijft PvdA-raadslid Dennis Boutkan op Twitter. ‘Maar het is slecht voor de Amsterdammers die een huis zoeken.’

‘Houden aan de regels’
Wethouder Laurens Ivens van de gemeente Amsterdam is daarentegen wel enthousiast. “Ik ben vooral blij dat KLM voor Airbnb gekozen heeft en niet voor een van de concurrenten”, zegt hij tegen De Telegraaf. “Airbnb onderschrijft tenminste de regels die wij als gemeente hebben opgesteld. Sterker nog, door samen te werken met KLM vergroot dat de druk op Airbnb om zich nog meer aan die regels te houden.”

Booking.com
Het is niet de eerste keer dat KLM een samenwerking aangaat met een reisbureau of -website. Zo heeft de luchtvaartmaatschappij in het verleden al een deal gesloten met Booking.com.

Lees ook
Airbnb op z’n Airbnbest: 9 x dit zijn de beste slaapplaatsen ter wereld

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst… Linda komt ook.

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: De Telegraaf | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser