reizen

Een beltoontje lager, graag: Frans restaurant stelt telefoonverbod in

Een beltoontje lager, graag: Frans restaurant stelt telefoonverbod in

Je telefoon te pas en te onpas tevoorschijn halen: het is tegenwoordig – naast hondenpoep – zo’n beetje ergernis ‘numéro un’. 

| Suzette Hermsen

Ook het Franse restaurant Petit Jardin is het zat en maakt korte metten door een telefoonverbod aan tafel in te stellen.

Lees ook
Van sushi tot stoofvlees: onbeperkt eten bij ‘wereldrestaurants’ is in opmars

Conversatie
Het restaurant in Saint-Guilhem-le-Désert, een plaatsje drie uur rijden van Marseille, wil dat gasten zich volledig richten op datgene waar Fransen zoveel waarde aan hechten: eten en het voeren van een conversatie. “In theaters en bioscopen moeten mensen hun telefoons ook uitzetten, dus waarom niet in restaurants?”, aldus de eigenaar.

Net een voetbalpot
Buiten het restaurant hangen de spelregels, waardoor bezoekers als het goed is zijn voorbereid. Halen ze hun telefoon binnen toch tevoorschijn, dan wordt er door één van de medewerkers op een fluitje geblazen, waarna er een gele kaart wordt uitgedeeld. Probeert de klant het dan nog een keer, dan wordt er een rode kaart uitgereikt en moet diegene het pand verlaten.

Jongeren
De mensen die al een rode kaart hebben gekregen, zijn veelal jongeren die vervolgens slechte recensies op social media achterlaten, vertelt de eigenaar van het restaurant. Maar dat kan hem niets schelen. “Ik heb nog liever dat mensen in een ander restaurant gaan zitten, dan dat ze hier op hun telefoon zitten te kijken.”

Einde van een tijdperk
Het Franse restaurant is niet het eerste etablissement dat de telefoon verbant. Eerder stelden ook het immens populaire Carthage Must Be Destroyed in Brooklyn, en Michelinster-restaurant Grenouillère (in het noordwesten van Frankrijk) een telefoonverbod in. Betekent dit het begin van het einde van het foodporn-tijdperk? Zouden vast héél veel mensen prima vinden.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | MEEPRATEN | BUITENLAND | REIZEN

Bron: CN Traveler | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser