reizen

EasyJet start met de verkoop van intercontinentale vluchten

EasyJet start met de verkoop van intercontinentale vluchten

Goed nieuws voor je portemonnee: easyJet gaat in samenwerking met andere luchtvaartmaatschappijen vliegtickets naar verre bestemmingen aanbieden. 

| Suzette Hermsen

Zoals we al zeiden: da’s nog eens goed nieuws.

Lees ook
Altijd handig: EasyJet verklapt geheime gebarentaal cabinepersoneel

Doorreismogelijkheden
De lowbudgetluchtvaartmaatschappij vliegt niet zelf het hele eind, maar zorgt voor doorreismogelijkheden binnen Europa. In eerste instantie loopt dat via de Londense luchthaven Gatwick, maar de maatschappij heeft ook onder meer Schiphol op het oog. Als dat easyJet lukt, is KLM niet langer de enige maatschappij die de nationale luchthaven gebruikt als knooppunt voor Europese en intercontinentale vluchten.

Nog een stapje verder
Prijsvechters als easyJet beperken zich normaal gesproken alleen tot enkele vluchten, zonder overstapmogelijkheden. Concurrent Ryanair bracht daar eerder dit jaar al verandering in met doorverbindingen binnen Europa. Door in samenwerking met in eerste instantie Norwegian en het Canadese WestJet intercontinentale routes te gaan aanbieden, gaat easyJet nog een stap verder.

Verlanglijstje
easyjet praat met meer branchegenoten over uitbreiding van het samenwerkingsverband, onder meer in het Midden-Oosten. Naast Schiphol staan ook andere grote luchthavens als Parijs Charles de Gaulle, Milaan Malpensa, Genève en Barcelona op het verlanglijstje.

Goede eerstvolgende vlucht
easyJet voorziet verder geen nadelige gevolgen voor de punctualiteit. Doorverbindingen worden alleen aangeboden bij een overstaptijd van minstens tweeënhalf uur. Het enige minpuntje: bij vertragingen wordt niet gewacht op passagiers die hun aansluiting dreigen te missen. Wel worden zij op de eerstvolgende beschikbare vlucht geplaatst.

NIEUWS | REIZEN

Bron: ANP | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser