Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Dit is de dunste wolkenkrabber ter wereld en uiteraard staat die in New York

Dit is de dunste wolkenkrabber ter wereld en uiteraard staat die in New York

Dun, dunner, dunst. En nee, dan hebben we het niet over de hedendaagse modellen op de catwalk, maar over deze wolkenkrabber in New York. 

| Suzette Hermsen

De Steiner Tower op 57th Street. Nog niet helemaal af, wel enorm in de maak.

Steiner Tower

De 47 appartementen van deze ‘dunste wolkenkrabber ter wereld’ staan sinds een week te koop op Amerikaanse huizensites. Kopers en potentiële kopers kunnen – als het eenmaal zover is – niet alleen genieten van het feit dat ze in de dunste wolkenkrabber ter wereld wonen, maar zullen zich in het gebouw ook goed kunnen vermaken met een zwembad, een spa met sauna, een fitnesscentrum en een lounge met buitenterras.

Diep in de buidel

De toren wordt 438 meter hoog, 18 meter breed en is te vinden op nummer 111. Uiteraard moet je voor dit bijzonder staaltje architectuur diep in de buidel tasten. De kostprijs van de kleinste flat (die wel 417 vierkante meter is) bedraagt een slordige dertien miljoen euro. De grootste flats, ongeveer 660 vierkante meter, worden verkocht voor 43 miljoen euro.

Prima buurtje

Over de buurt valt ook niet te klagen. Zo liggen Central Park en het wereldberoemde Museum of Modern Art op wandelafstand. Maar nu is het eerst nog even wachten op de negen verdiepingen die nog gebouwd moeten worden. In januari zou de officiële opening zijn.

Video

Vergeef ons dit enigszins vreemde filmpje – met eveneens vreemd muziekje, wie kent het niet, Für Elise – maar je krijgt er wel een goed beeld door:

Lees ook
6 x dit zijn toch wel de mooiste straten van New York

Meer van dit soort vrolijke berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook via Facebook. 

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Bussiness Insider | Foto: Still YouTube

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser