reizen

Duizenden toeristen op Bali genept met hondenvleessaté

Duizenden toeristen op Bali genept met hondenvleessaté

Dat is schrikken voor duizenden toeristen op het Indonesische eiland Bali. Zonder dat ze het wisten, aten ze saté gemaakt van hondenvlees.

| Robin Nanninga

De straatverkopers maakten hun klanten wijs dat de gegrilde snack kip- of varkensvlees was.

Lees ook
Bal(l)en: Mora roept rundvleesbitterballen terug om fout op doos

Gewelddadig
Maar dat was het allerminst. Het vlees is afkomstig van honden die onder zeer slechte omstandigheden in de voedselindustrie belandden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Australische dierenwelzijnsorganisatie Animal Australia (AA). De honden werden op gruwelijke, gewelddadige wijze gevangen, vergiftigd en geslacht.

Tropische stranden
Niet ver van deze gruweldaden vandaan bevinden zich de tropische stranden. Op deze toeristische plekken wordt het vlees aan onwetende toeristen verkocht. Het eten van hondenvlees is niet verboden in Indonesië, maar het op brute wijze doden en vergiftigen van de honden wel, volgens AA. “Hondenvlees komt zo langzaam de toeristische voedselketen binnen. Deze hondenvleeshandel is strijdig met afspraken over dierenwelzijn en voedselveiligheid”, aldus directeur Lyn White.

Vakantie
Dat het onderzoek is gedaan door een Australische organisatie is niet gek. Miljoenen Australiërs brengen jaarlijks hun vakantie door op het Indonesische eiland.

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: AD | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser