reizen

Door deze heerlijke herfstfoto's van Dijon (en omstreken) wil je direct verhuizen

Door deze heerlijke herfstfoto's van Dijon (en omstreken) wil je direct verhuizen

Dijon. Veel mensen rijden er jaarlijks langs op weg naar een andere vakantiebestemming, maar als je deze foto’s ziet, weet je: voortaan wordt er hier een enorme pitstop gehouden. 

| Suzette Hermsen

En niet alleen vanwege de mosterd.

Lees ook
Sla Parijs een jaartje over: 9 x de mooiste stadjes van Frankrijk

Alles 
Dijon heeft echt van alles waardoor je er minstens een nachtje wilt blijven: een prachtige binnenstad (waar je je – als je de moderne kleding even wegdenkt – net Esmeralda voelt, of Belle) leuke winkels, heerlijk eten én: super vriendelijke mensen. Ja het kan dus echt, ook in Frankrijk.

Struinen
Qua inwoners en grootte is deze leuke stad in de Bourgogne te vergelijken met Groningen. Je wandelt er met gemak binnen twee uurtjes doorheen. Maar als je je langer wilt vermaken kan dat ook. De stad kent vele steegjes en binnenplaatsjes waar je elke keer weer door verrast wordt.

Gewoon ontdekken
Tips kunnen we nu gaan geven, maar al wandelend kom je alle hotspots van de stad wel tegen: van de dertiende eeuwse Notre Dame, tot het paleis van de hertogen van Bourgondië, en van Les Halles Market (een overdekte hal met alle Franse lekkernijen die je je maar kunt bedenken) tot de wereldberoemde mosterdwinkel Moutarde Maille Dijon (waar je ongeveer 1001 soorten mosterd vindt). 

Bonne vivant
Kun je door al deze foto’s eigenlijk al niet meer wachten en wil je nu al in de auto springen? Doe het. De herfst in Dijon is – vooral nét buiten de stad – echt práchtig. En met een beetje geluk kun je tot november op het terras in het zonnetje zitten. Op zulke momenten vraag je je tóch altijd even af wat we ook alweer in Nederland doen.

Clos de Vougeot, vlak buiten Dijon.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser