Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Drie dagen nationale rouw: dodental Mallorca blijft oplopen na hevige overstromingen

Drie dagen nationale rouw: dodental Mallorca blijft oplopen na hevige overstromingen

Het Spaanse eiland Mallorca kampt al dagen met hevige regenval en vannacht heeft dat zijn tol geëist. Het dodental is inmiddels opgelopen naar negen.

| Ashley Doogan

Er worden ook nog zo’n tien personen vermist.

Meegesleurde auto’s

De regioregering van de Balearen heeft drie dagen van rouw afgekondigd om de slachtoffers van het noodweer op Mallorca te herdenken. Binnen twee uur viel er plaatselijk meer dan 220 millimeter regen. Vooral het oostelijke dorpje Sant Llorenç des Cardassar te maken kreeg met zware overstromingen, waarbij auto’s werden meegesleurd door het water.

Britse toeristen

Het meesleuren van auto’s zou twee Britse toeristen het leven hebben gekost. Zij zaten in een taxi toen de overstromingen begonnen. De taxichauffeur is een van de vermisten, meldden Britse media. Ook een man van 71 jaar, die werd ingesloten in zijn kelder, en een voormalig burgemeester van het dorp Artà zouden tot de slachtoffers behoren.

Premier bezoekt de streek

De schade in de streek is enorm, berichtten plaatselijke media. De Spaanse premier Pedro Sánchez brengt vandaag nog een bezoek aan de getroffen streek. De EU heeft laten weten klaar te staan om meer hulp te verlenen.

Lees ook
Strandgangers op Mallorca opgeschrikt door drie meter lange haai

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser