reizen

Dit zijn volgens de 'Global Peace Index' de tien veiligste landen ter wereld

Dit zijn volgens de 'Global Peace Index' de tien veiligste landen ter wereld

Elk jaar rangschikt het ‘Institute for Economics and Peace’ landen op basis van veiligheid. Dit jaar liggen acht van tien veiligste landen in Europa.

| Cheyenne Esajas

Nederland valt met de negentiende plaats buiten de top tien.

Lees ook
Zon, zee, zen en vallende kokosnoten, zie hier de vakantie van je dromen

Berekening
De score wordt berekend aan de hand van binnenlandse conflicten, militarisering en de hoeveelheid harmonie en verdeeldheid in een land. Binnen deze drie gebieden zijn er ook weer verschillende factoren zoals wapenimport en politieke stabiliteit. De beste score die een land kan halen is één en de slechtste score is vijf.

10. Ierland 
Ierland is dit jaar gestegen van de twaalfde naar de tiende plek in de lijst. Met een cijfer van 1,408 heeft het land heeft het beste gescoord op het gebied van politieke stabiliteit.

10. Japan
Op een gedeelde tiende plaats staat Japan. Dit komt vooral door het lage aantal moorden en het feit dat er bijna geen toegang is tot wapens.

9. Zwitserland
Zwitserland staat bekend om zijn neutraliteit en dat levert dit land de negende plek op. Het land is niet betrokken in binnen- of buitenlandse conflicten en krijgt daarom een score van 1,373.

8. Canada
Canada staat met een score van 1,371 op de achtste plaats. Dat is stukken beter dan buurman de Verenigde Staten, die op de 114e plaats staat.

7. Slovenië
Slovenië heeft te maken gehad met een paar binnenlandse conflicten, maar dit wordt gecompenseerd door de hoeveelheid agenten die aanwezig zijn op straat. De totale score komt uit op 1,364.

6. Tsjechië
Tsjechië belandt met een score van 1,360 op de zesde plek. Dit komt door de minimale uitgaven aan het leger en door de lage cijfers in gewelddadige criminaliteit.

5. Denemarken
De inwoners van Denemarken zijn al vaker benoemd tot gelukkigste mensen op aarde. Daarnaast is het land met een score van 1,337 dus ook nog een van de veiligste landen ter wereld.

4. Oostenrijk
Dankzij de lage wapenimport en vredige verkiezingen, krijgt Oostenrijk een score van 1,265. Hiermee belandt Oostenrijk op de vierde plaats in de ranglijst.

3. Portugal
Portugal scoort het beste op het gebied van weinig binnen- en buitenlandse conflicten. Het land staat op de derde plek, met een score van 1,258.

2. Nieuw-Zeeland
De nummer twee van de lijst is net iets verder van huis. In Nieuw-Zeeland vinden er vrijwel geen grote conflicten plaats en is er weinig sprake van gewelddadigheid, waardoor het eiland met een score van 1,241 op een mooie tweede plaats staat.

1. IJsland 
Het veiligste land ter wereld is voor de tiende keer op rij IJsland. Dit is te danken aan de lage cijfers van moorden, gevangenen en terrorisme.

Zin in reizen gekregen? TUI heeft heerlijke vakanties voor je in de aanbieding. 

SNACKS | LIFESTYLE | REIZEN

Bron: CNT Traveler/ Vision of Humanity | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser