Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Sorry, hoe? Deze plaatsnamen krijgen mensen wereldwijd het moeilijkst uitgesproken

Sorry, hoe? Deze plaatsnamen krijgen mensen wereldwijd het moeilijkst uitgesproken

Waar Fransen moeite hebben met ‘Scheveningen’, krijgen wij de Poolse plaatsnaam Gdańsk nauwelijks zonder stotteren naar buiten. Tóch zijn er meer plaatsnamen nauwelijks (of gewoon níet) uit te spreken. 

| Maaike van de Graaf

Wij delen de top vijf moeilijkste.

Ah, Ptuj

Cruisemaatschappij Bolsover Cruise Club deed onlangs onderzoek naar de moeilijkst uit te spreken plaatsnamen wereldwijd. Zo staat (en dat vinden wij niet gek) de Sloveense plaatsnaam Ptuj op nummer één. Maar liefst 92 procent van de ondervraagden faalde compleet in het uitspreken van de naam van de oudste stad van Slovenië. De juiste uitspraak is namelijk ‘p-too-ee’ (aha, tuurlijk).

Maar er is meer

Ptuj blijkt niet de enige lastige plaatsnaam. Zo had 88 procent ook flink moeite met de Portugese plaats Guimarães, dat je uitspreekt als ‘gi-ma-a-riz’ . Een andere stad die onmogelijk blijkt uit te spreken, is het Kroatische Rijeka  (84 procent) dat je uitspreekt als ‘ri-ie-ka’. Ook Skopje was voor tachtig procent van de ondervraagden lastig, maar Nederlanders kunnen die naam wél goed uitspreken. Da’s namelijk gewoon ‘skopje’. De laatste in de top vijf is de Mexicaanse stad Oaxaca, dat je uitspreekt als ‘o-aa-sjaka’.

Mocht je ook wat moeite hebben met het uitspreken van bovenstaande plaatsnamen, hieronder wat foto’s. Kun je in ieder geval in beelden uitleggen over welke stad je het hebt. 

1. Ptuj, Slovenië

2. Guimarães, Portugal

3. Rijeka, Kroatië

4. Skopje, Macedonië

5. Oaxaca, Mexico

Volg voor je dagelijkse dosis reistips en -inspiratie nu ook LINDA.reizen op Facebook.

Lees ook
Met gemak de wereld rond: 10 x met deze paspoorten kom je de meeste landen binnen

SNACKS | LIFESTYLE | REIZEN

Bron: Travel and Leisure | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Orford NessOrford Ness

Llanfair PG in Wales- lang, hoezo? De echte naam luidt echter:Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch(58 c.q. 51 karakters;sommige tellen als één)Lees maar:https://tinyurl.com/jsx79l7Ga er naar toe - het is een enig dorp!Orford

Suzan van StrijenSuzan van Strijen

Wat dacht je van Llanfyllin in Wales? Neem maar van mij aan.....zoals je dat uitspreekt!!! Dat lijkt er in de verste verte niet op en je verrekt je mond!

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser