reizen

Advertorial Dit is waarom Suriname je eerstvolgende vakantiebestemming wordt

Dit is waarom Suriname je eerstvolgende vakantiebestemming wordt

Toegegeven, Suriname is misschien niet meteen de eerste de beste plek waar je aan denkt voor vakantie. Maar met dank aan Maartje Diepstraten (inderdaad, die van Barts Boekje), vanaf nu dus wel. 

Maartje vloog met de hypermoderne TUI Dreamliner naar Paramaribo en legt uit waarom je écht een keertje naar Suriname moet.

Beroemde tourguide
Vanaf het vliegveld is het nog ruim een uur voordat je in hartje stad staat. Blijf daar vooral een dag of twee, drie, Paramaribo is namelijk een 3D-geschiedenisboek met overal waar je kijkt gebouwen en monumenten waar je u tegen zegt. Probeer een tour te boeken bij Cynthia McLeod. Deze vrouw is de dochter van Johan Ferrier, de eerste president van Suriname, en zij schreef onder andere het bekende boek Hoe Duur Was De Suiker. Wereldberoemd in Paramaribo en ver daarbuiten (je tour wordt regelmatig onderbroken door mensen die even gedag komen zeggen) en dé kleurrijke, welbespraakte moederkloek van de Surinamers. O wee, als je haar onderbreekt tijdens de uitgebreide wandeling. Wees gewaarschuwd.

linda1

Lekker ‘easy going’
Goed eten en drinken kan in de stad absoluut ook. Vergeet hippe hotspots: in Paramaribo tafel je het best tussen de locals aan de Waterkant, op steenworp afstand van Fort Zeelandia en het Onafhankelijksplein. Bij dat laatste worden op zondagochtend vogelzangwedstrijden gehouden. Een echte easy going-belevenis, zoals vrijwel alles in Suriname. Bij deze wedstrijden tjirpen twee vogels tegen elkaar op. De vogel die de meeste noten voortbrengt, wint. Klinkt als een lachertje maar een topvogeltje kost al snel vijfduizend dollar, zonder dat er bij de wedstrijden zelf wat te winnen valt. Behalve de eer natuurlijk. Terug naar het eten en drinken: ga zeker ook een avond naar de Blauwgrond-buurt waar liefhebbers van de Javaanse keuken bij één van de vele warungs (Javaanse eethuisjes) een bordje geluk voorgeschoteld krijgen.

De rimboe in
En dan het bos in, zoals de Surinamers de rimboe noemen. Met een minivliegtuig voor een mannetje of twaalf (bestuurd door een strak in het pak gestoken piloot, zo één uit de boekjes) en een strak afgemeten aantal kilo’s bagage, land je bijvoorbeeld in het Jungle Camp van Awarradam – een droom op palen midden in de Gran Rio-rivier met niets anders dan groen om je heen. En vogels, die zijn er ook, in alle kleuren, soorten en maten. “De longen van de aarde” zeggen de Surinamers trots. Het is om stil van te worden. Met een beetje geluk tref je Elton als gids, één van de weinige ras-Indianen met dit beroep. Hij neemt je mee naar de dorpen van de vriendelijke Saramaccanen die het gebied bewonen en leert je de geheimen van de natuur.

linda3

Instagramproof
Enthousiast? Ja. Instagram-proof? Meer dan. Bikiniwaardig? Iets minder, al zijn er hotels in alle prijscategorieën met de heerlijkste zwembaden, kun je je af laten drijven in de Gran Rio-rivier en kun je het hangmatteren (in badpak) perfectioneren. Mocht je nu toch witte stranden en azuurblauwe zee willen, combineer Suriname dan met Curaçao. Al is dat zeker geen must.

Wil je deze reis nu heel graag nadoen? Dat snappen we, dus kijk hier voor fijne aanbiedingen.

SNACKS | ADVERTORIAL | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Foto: TUI

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Esther GroenEsther Groen

Ben zelf heel kort (paar dagen in Suriname) geweest. O.a. Browns berg en Parimaribo. Dus niet heel veel van het land gezien, maar wat ik heb gezien vond ik super. Wat een sfeer. Zeker een aanrader.

amy wilderamy wilder

Onzin Suriname is een van de onveiligste landen in het caribisch gebied. Het land heeft te maken met een grote toenamen van criminaliteit en geweld!

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser