Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Dit gebeurt er met verloren bagage die nooit wordt opgehaald (en nee, het wordt niet weggegooid)

Dit gebeurt er met verloren bagage die nooit wordt opgehaald (en nee, het wordt niet weggegooid)

Het is een vraag waar velen mee rondlopen, maar waar niemand het antwoord op weet: wat gebeurt er met verloren bagage die nooit wordt opgehaald? Skyscanner geeft het verlossende antwoord. 

| Maaike van de Graaf

En we kunnen je alvast vertellen: de rolkoffers worden niet zomaar weggegooid.

Verloren bagage

Alleen al op Schiphol raken er per jaar duizenden koffers en tassen kwijt. Stewardessen en ander luchthavenpersoneel nemen de inhoud daarvan dus niet mee naar huis. Nee, elk item wordt eerst grondig onderzocht. Daarbij wordt niet alleen gekeken of het gerecycled kan worden, maar ook of een product misschien tóch nog naar de eigenaar gebracht kan worden. Mocht de koffereigenaar na negentig dagen nog niet zijn bezittingen hebben opgehaald, dan is de hele inhoud eigendom van de luchthaven.

Veilen maar

Vervolgens organiseert de luchthaven zo’n drie of vier keer per jaar een heuse veiling. Zo heeft ons Amsterdamse vliegveld een eigen veilinghuis, genaamd Veilinghuis de Eland. Daar kan het luchthavenpersoneel bieden op koffers, zonder dat ze weten wat de inhoud van de bagage is. Wie het hoogste bod heeft uitgebracht, mag de bagage mee naar huis nemen. Mocht er geld in de bagage zitten, wordt dit gebruikt voor goede doelen als UNICEF.

Volg LINDA.reizen nu ook op Facebook.

Lees ook
Dit filmpje maakt pijnlijk duidelijk hoe vliegveldmedewerkers soms omgaan met je bagage

SNACKS | REIZEN

Bron: Skyscanner | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser