Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Dit gebeurt er met je muntgeld nadat je het de fontein ingeslingerd hebt

Dit gebeurt er met je muntgeld nadat je het de fontein ingeslingerd hebt

Muntjes in een fontein gooien met de wens de volgende dag de staatsloterij te winnen. Je bent waarschijnlijk niet de enige (en niet de laatste) die het wel eens heeft gedaan. 

| Suzette Hermsen

Maar in plaats van te wensen, kun je beter een van die fonteinen leeg schrapen. Dan heb je je geld sneller bij elkaar.

Lees ook
Zo (bizar) gaan ze in Japan dus om met je vliegbagage

Trevifontein

Neem nou de Trevifontein in Rome. Deze beroemde fontein is ieder jaar goed voor ongeveer acht ton aan muntjes op de bodem. Acht ton? Jep, acht ton. En nu vraag jij je (samen met ons) natuurlijk af: wat gebeurt er eigenlijk met al dat geld? Want van dat leeg schrapen was natuurlijk een (banaal) grapje.

Supermarkt

Het rooms-katholieke liefdadigheidsfonds Caritas is iedere dag maar liefst een uur bezig de fontein leeg te halen, om het verzamelde geld vervolgens te verspreiden onder mensen die het hard nodig hebben. Zo werd in 2008 een goedkope supermarkt van het geld opgericht, zodat ook mensen die wat minder te besteden hebben boodschappen kunnen doen.

Goede doelen

Waar de Trevifontein dus iedere dag wordt leeggehaald, gebeurt dat bij andere beroemde ‘wensplekken’ eens in de zoveel maanden. Het Bellagio-meer in Las Vegas bijvoorbeeld, goed voor (omgerekend) bijna tienduizend euro per jaar, haalt het geld met een efficiënt reinigingssysteem van de bodem om het vervolgens aan goede doelen te besteden.

Kinderen in pleeggezinnen

En er zijn meer instanties die hun fonteingeld aan goede doelen schenken. Zo doneert de mall of America in Minnesota ongeveer 2000 dollar per maand aan non-profitorganisaties, leveren de 24 Rainforest Café’s per jaar 25 duizend dollar op voor milieugerelateerde goede doelen en verzamelt Disney World ieder jaar een gigantisch bedrag dat in 2014 nog werd gedoneerd aan kinderen in pleeggezinnen.

Feitjes

Twee interessante feitjes nog om mee af te sluiten: de Buckingham Fountain in Chicago – een van de grootse fonteinen ter wereld – is jaarlijks maar goed voor ‘slechts’ 200 dollar, terwijl het 9/11 Memorial-Monument tot nu toe 3 duizend dollar opbracht terwijl het eigenlijk helemaal niet de bedoeling is dat er überhaupt geld in wordt gegooid.

Meer van dit soort fijne berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook. 

SNACKS | REIZEN

Bron: Time | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser