reizen

Dieuwke (29) ontmoette Yordani drie jaar geleden in Havana: nu is ze getrouwd en zwanger

Dieuwke (29) ontmoette Yordani drie jaar geleden in Havana: nu is ze getrouwd en zwanger

Dieuwke ging in 2014 twee maanden op reis. Op de laatste dag leerde ze in Havana de liefde van haar leven kennen. Nu wonen ze eindelijk samen en verwachten ze hun eerste kindje.

| Yara Mureau

Maar daar hebben Dieuwke en Yordani (32), hard voor moeten vechten.

Lees ook
Claudia (20) kwam een vakantievriend een jaar later tegen op een festival en werd toen wél verliefd

Havana
“Op de laatste avond van mijn reis van twee maanden in 2014 stond ik in een van de meest bekende discotheken van Havana: met live salsa en echte mojito’s. Vanuit mijn ooghoek zag ik een charmante man, Yordani, naar me glimlachen. Veel mannen lachen daar naar Europese vrouwen, maar deze glimlach voelde anders. Ik wist niet waarom, maar ik moest met hem praten.”

Dieuwke

Salsadansen
“Ik liep op hem af en vroeg of hij een leukere locatie wist om te dansen. Natuurlijk, vamos! We gingen naar een andere plek waar we de hele nacht dansten en kletsten. Half Spaans, half Engels en half gebarentaal. In de vroege ochtend liepen we naar de bakker. Met een tas vol verse broodjes en taartjes vertrokken we naar het strand.”

Laatste dag
“De rest van de dag was een roes van grapjes, salsa op het strand en vooral veel openhartige gesprekken. Het leek alsof we al jaren samen doorbrachten. Hij was lief en stoer, zoals het hoort, maar ook kwetsbaar en eerlijk. Hij raakte mijn hart. Maar ik moest terug naar Nederland. Een vliegticket maakte een einde aan onze fijne tijd.”

Dieuwke

Thuiskomen
“Na me een paar maanden eenzaam en onbegrepen gevoeld te hebben, ging ik terug naar Yordani. Twee maanden woonden we samen in Havana. Het was alsof ik thuiskwam. Het was zó vertrouwd om bij hem te zijn. Iemand die ik maar één dag kende en die ik daarna alleen per e-mail, sms of per telefoon sprak, wist precies was ik nodig had.”

Leeg appartement
“Maar we werden ook op de proef gesteld. Toen we ’s nachts een keer langs zee wandelden, werd ons appartement leeggehaald. Geld, paspoorten, telefoons, camera, kleding: al onze spullen waren weg. Op onze slippers hebben we kilometers door de stad gelopen: naar de ambassade, immigratiedienst en op zoek naar vrienden die ons wat geld konden lenen. Maar we bleven lachen. Aan elkaar hadden we genoeg.”

Trouwen
“De periode daarna ging ik zo vaak mogelijk naar Cuba. Andersom was het moeilijk vanwege de dure tickets en het visum dat nodig is om langere tijd in Europa te kunnen verblijven. Maar we bleven bij elkaar. In november 2015, trouwden we in Cuba in een hotel in koloniale stijl, in aanwezigheid van onze naaste familie. We werden ernaartoe gebracht in toeterende klassieke auto’s, de mensen zwaaiend en wij stralend. Maar de ringen om onze vingers betekenden nog steeds niet dat we samen konden zijn.”

Zwanger
“Ruim een half jaar en twee bezoeken aan Havana verder, mocht Yordani eindelijk bij mij in Nederland komen wonen. Nu, bijna twee jaar getrouwd en in blijde verwachting van ons eerste kindje, begint het leven dat we zó graag wilden. Niets speciaals, maar alles wat een jong verliefd stel wil: een fijne plek en de mogelijkheid om leuke dingen te doen. We moesten er een jaar voor in België wonen vanwege het strenge Europese immigratiebeleid, maar we wisten dat het alles waard was.”

Het kan alle kanten opgaan met zo’n vakantieliefde. Een verhaal dat prachtig begon en prachtig afliep, of juist een verhaal dat geweldig startte en dramatisch eindigde. Wij zijn op zoek naar verhalen in alle soorten en maten. Als het maar over vakantieliefde gaat. Mail jouw verhaal naar suzette@lindanieuws.nl en wie weet worden jouw memoires opgenomen in onze rubriek ‘Vakantieliefde’.

SNACKS | REIZEN | VAKANTIELIEFDE

Bron: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser