Advertorial

Deze reisexperts kunnen het weten: 7 x toptips voor een weekendje Barcelona

Deze reisexperts kunnen het weten: 7 x toptips voor een weekendje Barcelona

Als je nog even als de wiedeweerga naar de zon wilt, dan is Barcelona een perfect plan. Hoeft niet meteen een hele week, een lang weekend is ook al heerlijk. 

Bij TUI heb je een vierdaagse reis al voor 189 euro, dus eigenlijk zijn er weinig tot geen redenen om niet nu meteen je koffer in te pakken.

Experts
Want er moge geen twijfel over bestaan: in Barcelona heb je alles waar een mens gelukkig van wordt. Zon, zee, strand en heerlijk eten. Om je alvast een eindje op weg te helpen met de invulling van je programma, zetten wij zeven tips op een rijtje. Speciaal getipt door de reisexperts van TUI.

1. De Devour Barcelona foodtour
In de Spaanse hoofdstad struikel je zo’n beetje over de tapastentjes die je in korte tijd (en trouwens ook niet in een langere tijd) nooit allemaal kunt uitproberen. Ideaal voor iedereen die dat eigenlijk tóch zou willen doen, is de Devour Barcelona Foodtour. Onder leiding van een ‘lokale lekkerbek’ kom je op de leukste plekjes waar je de meest heerlijke tapas voorgeschoteld krijgt. 

2. Toch wel: de lekkerste tapas
Ga je toch liever recht op je doel af en wil je gewoon minstens één avond helemaal los gaan op de lekkerste tapas van de stad, strijk dan vooral neer bij Ciudad Condal. Let op: reserveren is hier een must. Doe je dat niet, dan ga je er heel hoogstwaarschijnlijk geen plekje krijgen.

3. Poble Espanyol
Vind je het strand lekker, maar wil je ook wel wat van de omgeving zien? Dan moet je vooral de heuvel Montjuïc op klimmen. Eenmaal boven heb je schitterende uitzichten en tref je Poble Espanyol (Het Spaanse Dorp), een openluchtmuseum waarin je huizen en gebouwen uit verschillende delen van Spanje vindt. Heb je in één middag bewogen én cultuur gesnoven.

4. Panoramisch uitzicht
Barcelona heeft heel veel mooie uitzichtpunten, maar het uitzicht vanaf Bunkers del Carmel is toch wel het allermooist. Romantici onder ons doen er goed aan wat wijn en proviand mee te nemen: de zonsondergang is hier echt het wachten waard.

5. Hemels tussendoortje
Tussen het wandelen, shoppen en zonnen even zin gekregen in iets lekker? Wandel dan even langs bij bakker Caelum om iets lekkers op de kop te tikken. Alles wat je daar vindt, is gemaakt door nonnen. Letterlijk hemelse taarten en koeken dus.

6. Pinxtos eten in Carrer de Blai
Als je het als een echte inwoner van Barcelona wilt aanpakken, prik je ’s avonds minstens een paar pinxtos (het chique broertje van de tapas) van een bordje. De broodtapas komen van oorsprong uit het noorden van Spanje, maar vind je in Barcelona rijkelijk in de straat Carrer de Blai (in de wijk Poble Sec). Hoeveel je moet betalen? Tel het aantal lege prikkers op je lege bord en dat is meestal hoeveel euro’s je kwijt bent.

7. Boetiekjes
Je kunt uiteraard de Zara plunderen als je in Barcelona bent, maar veel leuker is het om een uniek kledingstuk op de kop te tikken in één van de leuke boetiekwinkeltjes in Plaça de Marquilles (in de wijk El Borne). Kun je zo een middag mee zoet zijn. En daarna… keihard aan de tapas natuurlijk.

SNACKS | ADVERTORIAL | BUITENLAND | REIZEN

Bron: TUI | Foto: TUI

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Roza de JongRoza de Jong

wie nu op vakantie gaat in Catalonie is echt gek.

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser