Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Nagelbijten bij Afrikaanse airline: luik valt tijdens landing ineens uit toestel

Nagelbijten bij Afrikaanse airline: luik valt tijdens landing ineens uit toestel

Passagiers van de Afrikaanse vliegtuigmaatschappij ‘Dana Air’ moeten de schrik even goed te pakken hebben gehad toen een vliegtuigluik tijdens de landing ineens uit het toestel viel. 

| Marlon Achteresch

Volgens een aantal reizigers zou het duidelijk zijn geweest dat er sprake was van gebrekkig onderhoud.

Lees ook
Vliegtuig keert terug naar Schiphol wegens zuurstofgebrek, vijftien mensen onwel geraakt

Mankementen
Het luik van de McDonnell Douglas MD-83 viel uit het vliegtuig toen het toestel landde op Abuja Airport in Nigeria. Volgens verschillende passagiers zat het luik al los tijdens de vlucht.

Een passagier van het vliegtuig op Twitter:

Onenigheid
Het management van Dana Air laat Premium Times echter weten dat het de schuld van een passagier moet zijn geweest. Volgens het officieel statement kan dit ‘voorval’ nooit plaatsvinden zonder een bewuste actie van een passagier om het luik te openen.

Verklaring
In de verklaring die is ondertekend door Kingsley Ezenwa, media- en communicatieadviseur bij Dana Air, staat verder te lezen dat een grondige inspectie op het genoemde vliegtuig niets opmerkelijks opleverde.

Zie hier hoe LINDA. met 150 lezeressen – wél veilig- naar Milaan vloog. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | REIZEN

Bron: Up in the sky | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser