reizen

Complete reisgids in je broekzak: 15 x de handigste apps voor op vakantie

Complete reisgids in je broekzak: 15 x de handigste apps voor op vakantie

Voor bijna élk probleem dat je tegenkomt op vakantie is er een app dat het oplost. Een tripje op de planning staan? Dit zijn de apps die je wilt downloaden.

| Lieve op den Buysch

En dat zijn er nogal wat.

Lees ook
24 uur in Valencia, de stad van de 300 zonnige dagen per jaar

1. Word Lens
Google Translate heeft een functie die niet alleen alle woorden naar elk denkbare taal kan vertalen, maar hetzelfde kan doen met wegwijzerbordjes. Hoef je alleen maar een foto van te maken, en dan vertaalt-ie wat er staat. Downloaden doe je hier.

2. Is dit ok?
Deze app vertelt je precies wat je allemaal in je koffer mag meenemen en vooral wat je terug mag brengen. Kom je er niet pas op het vliegveld achter dat het aandenken voor je schoonouders hartstikke illegaal is. Hier kan je ‘m vinden.

app2

 

3. Postagram
Met Postagram kun je eenvoudig jouw vakantiefoto’s transformeren tot echte ansichtkaarten. Deze stuur je direct via de app naar vrienden of familie. Maak of upload een foto, vul het adres in, en de mensen van Postagram sturen hem als kaartje voor je op. Voor iOS en Android.

app

 

4. Xe currency
Ga je naar een land waar ze niet met de euro betalen? Gebruik dan XE voor de actuele wisselkoersen. De koersen zijn altijd up to date en je kunt de app eenvoudig voor je laten rekenen. Zo vergis je je nooit meer bij het omrekenen. Hier vind je ‘m voor iOS en hier voor Android.

5. Yelp
Yelp is een app die fungeert als persoonlijke gids. Het vertelt je waar er in je buurt leuke restaurantjes zijn, maar ook tankstations, winkelstraten en ál het andere dat je wilt kunnen vinden. Downloaden kan voor iOS en Android.

Lees ook
11 x volg deze fijne Instagram-accounts voor een flinke dosis reisinspiratie

6. Packpoint
Met PackPoint wordt inpakken wel heel gemakkelijk. Ook deze is voor iOS en Android en geeft je een lijst met alles wat je nodig hebt voor allerlei soorten trips: van wandeltochten tot zakenreizen. Je vult jouw bestemming in, de duur van de reis en het soort reis. De app helpt je met het maken van de paklijst.

7. AirDates
Tja, als je uren achtereen in een vliegtuig zit, kan je net zo goed op zoek gaan naar een fijne gesprekspartner. Met de app AirDates kan je lekker je mede-passagiers naar links en rechts swipen. Jawel, love is écht in the air. Hier kan je ‘m vinden.

8. Seatguru
Deze app laat je een plattegrond van het vliegtuig zien waarmee je reist. Kan je meteen zien of je in de buurt van het toilet of de nooduitgang zit. Voor iOS en Android.

9. Duolingo
De bekende app Duolingo leert je binnen een korte tijd de basics van een nieuwe taal. Na een paar lessen kun je jezelf al redden in een onbekend land. De app is voor iOS én Android leert je lezen, schrijven en spreken, en bevat ontzettend veel verschillende oefeningen.

10. Stay.com
Met Stay.com vind je – dankzij de tips van local experts, zoals koks, dj’s en kunstenaars – gezellige cafés en restaurants, onafhankelijke winkels en de beste bars en clubs in een stad. Je kunt jouw eigen reisgids maken, samen met medereizigers. Alles is gratis te downloaden, zodat je geen last hebt van torenhoge roamingkosten. Wel zo handig. Voor iOS en Android.

11. Google Trips
Een vakantie plannen is niet voor iedereen even makkelijk. Typ daarom in Google Trips (iOS en Android) in waar je naartoe gaat en geef aan wat je ultieme vakantie-ingrediënten zijn. Hieruit rolt vervolgens jouw ideale vakantie.

12. Uber
Een fatsoenlijke taxi regelen in het buitenland kan soms een enorme opgave zijn. Uber is makkelijk en snel, en geeft de mogelijkheid om op verschillende manieren te betalen. Tevreden over je chauffeur of juist niet? Beoordeel ‘m na je rit. Voor iOS en Android.

13. Netflix
Duurt je geplande overstap uren? Dan download je gewoon van tevoren wat afleveringen van je favoriete serie.

14. James helpt
James weet álles van je auto. Gek knipperend lampje? Dichtstbijzijnde garage? Een panel van experts zit dag en nacht klaar om via een chatfunctie onmiddellijk antwoord te geven op al je vragen. Voor iOS en Android.

15. Flamyngo
Met deze app kan je je eigen reisgids samenstellen. Alle tips die je van vrienden krijgt, kan je bundelen per bestemming, én de app geeft zelf aanvullende informatie. Ook leuk: je hoeft hem niet per se alleen te maken maar kan ‘m ook delen. Hier kan je ‘m vinden.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | TECH | REIZEN

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser