Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Chantal (32) verruilde haar vriendje voor Alex van de camping en is nu al zestien jaar bij hem

Chantal (32) verruilde haar vriendje voor Alex van de camping en is nu al zestien jaar bij hem

Op vijftienjarige leeftijd ontmoette Chantal haar Alex op vakantie. Ze dacht dat het geen stand zou houden, maar is nu zestien jaar en twee kinderen verder.

| Isabel Ockers

En nog steeds is het gezin ontzettend gelukkig.

Lees ook
Monique woonde na drie maanden samen met die leuke jongen uit Spanje

Negeren
“In de zomer van 2001 ging ik met mijn ouders en broertje op vakantie naar een bungalowpark in Zeeland. Daaraan vast zat ook een camping. Op die camping stond de achttienjarige Alex met zijn vrienden. Ik liep langs en trok zijn aandacht, hij floot naar me. Ik was superverlegen -en nog maar vijftien jaar- dus ik dacht ‘wegwezen hier’ en negeerde hem. Alex hield vol en vroeg later of ik wist hoe het koffieapparaat werkte en of ik gelijk een kopje meedronk. Lekkere openingszin, tenminste niet zo standaard.”

Chantal

Koffie drinken
“We raakten aan de praat en het klikte. Elke ochtend deden we bakje koffie met elkaar. We kletsten gezellig, gingen naar het strand en natuurlijk naar de plaatselijke disco. Uiteindelijk was ik die vakantie meer bij hem, dan bij mijn eigen familie. Mijn ouders leerden de jongens ook goed kennen en leenden zelfs de barbecue uit aan hen. Ze hadden door dat het wel goed zat.”

Player
“De vakantie zat erop en het afscheid was best gek, omdat we niet wisten hoe het ging aflopen. Wel was er sprake van een afscheidskus. Want wat ik zeker wist was dat ik hem heel leuk vond. Toch was ik bang dat hij een ‘player’ zou zijn en dacht ik dat een lange afstandsrelatie toch geen stand ging houden, aangezien we anderhalf uur bij elkaar vandaan woonden. Ook niet onbelangrijk: we hadden allebei al verkering.”

Verrassing
“Die verkering raakte héél snel uit en we hielden contact via de telefoon. Ik kreeg Alex niet uit m’n hoofd, en hij – bleek achteraf – raakte ook niet uitgepraat over mij. In november belden zijn vrienden mij op om te vragen of ik naar Dordrecht wilde komen voor een filmnacht. Dit zou een verrassing voor Alex zijn. Mijn vader bracht me naar hem toe. Ik was pas net zestien geworden maar m’n ouders hadden de jongens al ontmoet en vonden het geen probleem.”

Verkering
“Die nacht was één en al lol. De eerste vraag van mijn vader toen hij me kwam ophalen was : ‘En? Heb je verkering?’ En já hoor, dat was zo. Vanaf dat moment reisden we elk weekend met de trein naar elkaar toe. Over een enkele reis deed je al drie uur. Het ene weekend kwam Alex naar mij, het weekend erop ik weer naar hem. Zondagavond was altijd verschrikkelijk; dan moesten we weer afscheid nemen.”

Prachtig gezin
“Uiteindelijk waren we allebei klaar met school en gingen we samenwonen in Dordrecht. In 2006 kochten we ons eerste woonhuis, waar we nu nog steeds wonen. In 2010 zijn we getrouwd, in 2013 is ons eerste kind geboren en in 2016 ons tweede kind. Ik ben nu 32 jaar dus mijn halve leven samen al met Alex. Dankzij ons prachtige gezin was het het achteraf hélemaal waard om elk weekend zo ver te reizen. We zullen onze kinderen later zeker vertellen over onze bijzondere ontmoeting.”

Het kan alle kanten opgaan met zo’n vakantieliefde. Een verhaal dat prachtig begon en prachtig afliep, of juist een verhaal dat geweldig startte en dramatisch eindigde. Wij zijn op zoek naar verhalen in alle soorten en maten. Als het maar over vakantieliefde gaat. Mail jouw verhaal naar rubrieken@lindanieuws.nl en wie weet worden jouw memoires opgenomen in onze rubriek ‘Vakantieliefde’.

Volg LINDA.reizen nu ook via Facebook voor een vrolijke dosis reisberichten op je tijdlijn.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN | VAKANTIELIEFDE

Bron: LINDAnieuws | Foto: Chantal

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser