Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

New York neemt gas terug en maakt Central Park autoloos

We waren altijd al enorm verliefd op Central Park in New York, maar deze zomer wordt het er nog fijner vertoeven. Vanaf 26 juni is het gigantische park namelijk autoloos. 

| Suzette Hermsen

Dat heeft de burgemeester van de stad, Bill de Blasio, bekendgemaakt.

Lees ook
11 x deze plekken moet je zeker niet overslaan als je in New York bent

Snelwegen

De Blasio sloot het noordelijke deel van het park in 2015 al af voor verkeer, maar in het zuiden van het park waren nog enkele straten open voor auto’s tijdens het spitsuur doordeweeks. Dat leidde ertoe dat de paden rond die tijd soms meer weg hadden van snelwegen dan van recreatiepaden.

Gas terug

“Onze parken zijn voor de mensen, niet voor de wagens”, legt de Blasio uit. “Gedurende meer dan een eeuw hebben auto’s van ’s werelds meest iconische park een snelweg gemaakt.” En dus moeten autogebruikers vanaf aankomende zomer gas terugnemen. “We geven voorrang aan de gezondheid en de veiligheid van de miljoenen ouders, kinderen en bezoekers van Central Park.”

Geen retreat

Binnenkort een tripje New York op het programma? Dan hoef je dus niet meer steeds over je schouder te kijken of er een auto aankomt. Echte innerlijke rust zul je er echter nooit vinden: het 3,4 kilometer lange park hartje Manhattan, wordt jaarlijks bezocht door 42 miljoen mensen.

Meer van dit soort fijne berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook. 

VIDEO'S | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: The Guardian | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser